Taj Mahal Palace, redeschis după atentatele din 2008 din Mumbai

Taj Mahal Palace, redeschis după atentatele din 2008 din Mumbai

Unul dintre cele două hoteluri de lux din Mumbai care au fost atacate, în noiembrie 2008, de militanţi islamişti, a fost redeschis astăzi.

Taj Mahal Palace a fost renovat, iar costurile reparaţiilor a ajuns la aproape 38 de milioane de dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al hotelului. Hotelul de cinci stele a fost afectat de una dintre cele şase explozii care au avut loc în timpul atentatelor.

Renovarea hotelului Taj Mahal Palace, deschis pentru prima oară în 1903, a fost supravegheată de 20 de consultanţi din India, Marea Britanie, Italia, Singapore şi SUA. Fiecare piesă de mobilier de epocă a fost selecţionată cu grijă, pentru a se încadra decorului.

Pe 26 noiembrie 2008, 10 atacuri organizate în Mumbai au dus la moartea a 166 de persoane şi rănirea altor câteva zeci de persoane, atât indieni, cât şi străini. Atacurile au avut loc South Mumbai, în gara Chhatrapati Shivaji Terminus, la două hoteluri de 5 stele, la restaurantul turistic Leopold Café, un spital şi la sediul poliţiei. În urma acestora, turismul în India a fost puternic afectat, turiştii trăini evitând să mai vină aici din cauza nesiguranţei. Iar aceste urmări s-au resimţit la nivelul economiei naţionale, Mumbai fiind una dintre atracţiile principale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacurile au început la restaurantul turistic Leopold Café, pe 26 noiembrie, la ora locală 21.50. Acestea au fost revendicate de o grupare de militanţi islamişti, necunoscută până la acel moment.

Taj Mahal Palace, unul dintre hoteluri, a fost închis până astăzi. Cel de-al doilea hotel Oberi, a fost şi el închis şi renovat, afectat de una dintre bombele declanşate în timpul atacurilor. Redeschiderea acestuia a avut loc ieri.

Aşa arată astăzi interiorul hotelului de cinci stele Taj Mahal Palace: Sursa foto: REUTERS