Taifunul Bebinca lovește Shanghai. Cea mai puternică furtună care a lovit orașul din 1949

Taifunul Bebinca lovește Shanghai. Cea mai puternică furtună care a lovit orașul din 1949

Centrul financiar al Shanghaiului, în mod normal plin de viață, a fost paralizat luni, locuitorii adăpostindu-se acasă pentru a aștepta să treacă ce era mai rău din cauza taifunului Bebinca.

Furtuna de categoria 1, care a atins Shanghaiul luni dimineața, este cel mai puternic ciclon tropical care a lovit direct orașul în mai bine de șapte decenii. Cu o viteză maximă a vântului de 151 km/h  în apropierea ochiului său, Bebinca a aterizat în orașul cu aproape 25 de milioane de locuitori în jurul orei 7:30 a.m., a raportat mass-media de stat, fiind cea mai puternică furtună care a lovit Shanghaiul de la taifunul Gloria în 1949.

Shanghai, aproape distrus

Ploaia s-a abătut asupra orașului și vântul puternic a doborât peste 10 000 de copaci în Shanghai, în timp ce peste 400 000 de persoane au fost evacuate din casele aflate în pericol în calea lui Bebinca. Au fost mobilizați peste 56 000 de salvatori și, până la începutul după-amiezii, a fost raportată o singură persoană rănită în urma furtunii, conform rapoartelor mass-media de stat. Peste 1 400 de zboruri de pe cele două aeroporturi ale orașului și peste 570 de trenuri de călători au fost anulate începând de duminică seară, perturbând planurile de călătorie ale multor persoane care se deplasau cu ocazia sărbătorii Festivalului Mijlociu al Toamnei, o sărbătoare publică de trei zile în China. parcurile și întreprinderile au fost închise deoarece patru districte din Shanghai au ridicat alertele meteorologice la cel mai înalt nivel posibil, unele servicii de metrou au fost întrerupte, iar autostrăzile și drumurile supraînălțate au fost, de asemenea, închise traficului sau au avut restricții speciale de viteză în vigoare, scrie Reuters. Stațiunile din Shanghai, inclusiv Shanghai Disney Resort, Jinjiang Amusement Park și Shanghai Wild Animal Park, au fost închise temporar, iar multe feriboturi au fost oprite. la începutul după-amiezii de luni, ochiul furtunii trecuse din Shanghai în provincia vecină Jiangsu, deși se aștepta ca ploile să continue în capitala financiară a Chinei în restul zilei. Shanghai este rareori lovit direct de taifunuri puternice care, în general, ajung la țărm mai la sud de China. Yagi, o furtună distructivă de categoria 4, a trecut săptămâna trecută prin sudul provinciei Hainan.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei