Tabloidele din Marea Britanie au luat-o razna: Zic despre Iohannis ca-i un VAMPIR de sute de ani

Tabloidele din Marea Britanie au luat-o razna: Zic despre Iohannis ca-i un VAMPIR de sute de ani

Fostul primar al Sibiului a fost zugrăvit în culori sângeroase, iar jurnaliștii The Sun fac trimitere la romanul horror al lui Bram Stoker

Când vine vorba de România, se pare că imaginația presei britanice nu mai ține cont de bariere. Într-un articol publicat pe 28 octombrie, The Sun face referire la situaţia Marii Britanii, care, în 2019, va purta negocierile finale de ieşire din UE în perioada în care România va prezida Consiliul European şi îl prezenta pe Klaus Iohannis ca pe un posibil vampir. "Britanicilor le-a îngheţat sângele în vene aseară, când s-a aflat că Marea Britanie va trebuie să negocieze cu un lider transilvănean pe măsură ce se apropie momentul final pentru Brexit", scrie The Sun.

Mai mult, jurnaliștii tabloidului britanic fac trimitere la romanul horror al lui Bram Stoker și spun despre familia președintelui României că a trăit timp de secole în ţinutul natal al lui Dracula, în  Transilvania. "Klaus Iohannis susţine că familia sa a trăit în Transilvania, ţinutul care găzduieşte Castelul Bran, casa lui Dracula, timp de 850 de ani. Înainte să fie preşedinte, a fost primarul Sibiului, o localitate din faimoasa regiune a vampirilor", mai scrie The Sun.

În articol este citat și europarlamentarul conservator Amjad Bashir. "Mizele sunt mari, dar nu sunt îngrijorat, pentru că am înţeles că vampirismul este dezaprobat în România de azi. Domnul Iohannis are o reputaţie de politician prudent, dar corect şi o voi susţine pe Theresa May în tentativa de a obţine o înţelegere corectă pentru Marea Britanie, indiferent cine este partenerul de dialog", mai afirmă europarlamentarul.

Ne puteți urmări și pe Google News