Sute de preoți și credincioși, prezenți la pelerinajul de Florii. Mesajul Patriarhului Daniel

Sute de preoți și credincioși, prezenți la pelerinajul de Florii. Mesajul Patriarhului Daniel

Sute de preoți, credincioși, dar și câțiva ierarhi, au luat parte la pelerinajul de Florii. Cu flori și ramuri de salcie în mâini, cei prezenți au parcurs pe jos drumul de la Mănăstirea Radu Vodă până la Catedrala Patriarhală.

Sute de preoți și credincioși au luat parte la pelerinajul de Florii

Ajunul Floriilor sau Sâmbăta lui Lazăr marchează începutul Săptămânii Patimilor, o perioadă semnificativă în calendarul creștin. Conform tradiției, înainte de Florii, Iisus l-a înviat pe Lazăr din mormânt.Această sărbătoare este văzută ca un moment de pregătire spirituală pentru Învierea Domnului.

Cu acest prilej, preoții și credincioșii din Capitală au luat parte la un pelerinaj. Cei prezenți au parcurs pe jos drumul de la Mănăstirea Radu Vodă până la Catedrala Patriarhală.

Pelerinaj

Sursa foto: doxologia

Mesajul Patriarhului Daniel

Pelerinii au fost așteptați pe Dealul Mitropoliei de Patriarhul Daniel. Reprezentantul BOR a precizat că procesiunea de Florii reprezintă „o binecuvântare pentru cetate şi simbol al prieteniei oamenilor cu Hristos.”

„Acest pelerinaj de Florii este, cum spuneam şi altădată, procesiune în comuniune şi adunare în mişcare. O mulţime de parohii, de mănăstiri se adună şi merg în procesiune, formând o icoană a comuniunii bisericeşti a celor care au postit 40 de zile şi se pregătesc pentru ultima perioadă a postului Sfintelor Paşti, Săptămâna Sfintelor Pătimiri. (...) Pelerinajul este binecuvântare pentru cetate şi simbol al prieteniei oamenilor cu Hristos. Cu Hristos, pentru că Lazăr este prietenul lui Hristos şi toţi care-l iubesc pe Hristos sunt prietenii lui Hristos”, a spus Patriarhul Daniel, în cuvântul de învăţătură adresat participanţilor la Pelerinajul de Florii, conform Agerpres.

Pelerinaj Florii

Sursa foto: Doxologia

Pelerinajul de Florii, încheiat pe Colina Bucuriei

Credincioșii au luat parte la această procesiune într-un număr mare.

Conform tradiției, înainte de Florii, ramurile de salcie sunt duse la biserici și mănăstiri pentru a fi sfințite. Aceste ramuri amintesc de cele de finic și măslin pe care locuitorii din Ierusalim le-au folosit pentru a-l întâmpina pe Mântuitorul Iisus Hristos. După sfințire, acestea ajung în casele credincioșilor, având rolul de a le proteja.