SUTE DE MORŢI periodic, pentru că STATUL NU SE IMPLICĂ DE 20 DE ANI. România, la mila destinului

SUTE DE MORŢI periodic, pentru că STATUL NU SE IMPLICĂ DE 20 DE ANI. România, la mila destinului

Trăim într-o ţară în care, printre altele, se moare şi din cauza nepăsării autorităţilor române.

Asta indică o statistică îngrijorătoare: peste 200 de oameni mor în România, anual, din cauza incendiilor, iar alţi aproape 600 sunt răniţi. Această realitate dură este posibilă din cauza faptului că peste jumătate din tehnica de stingere a focului este mai veche de 20 de ani. Datele expuse mai sus fac parte din proiectul de consolidare a IGSU.

Recent, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost pus în dezbatere publică planul de pregătire şi investiţii al celor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru o intervenţie mai eficientă în caz de urgenţe, precum a fost incendiul din clubul Colectiv.

Se arată că incendiile reprezintă cel mai frecvent risc în cazul situaţiilor de urgenţă din România. “Abordarea riscului de incendiu este extinsă, în prezent, la situaţii specifice cum ar fi: incendiile de pădure, incendiile care se manifestă la clădiri înalte şi foarte înalte, depozite şi hale industriale, nave şi platforme maritime aflate în apele teritoriale, tuneluri rutiere sau feroviale", se precizează în documentul Strategiei. Soluţia imediată pentru înnoirea aparaturii şi a echipamentelor este folosirea fondurilor europene, a creditelor externe garantate de Guvernul României, a donaţiilor şi a sponsorizărilor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News