Evenimentul Zilei > International > Sute de canadieni au profitat de ziua “4/20” pentru a fuma marijuana fără restricții
Sute de canadieni au profitat de ziua “4/20” pentru a fuma marijuana fără restricții

Sute de canadieni au profitat de ziua “4/20” pentru a fuma marijuana fără restricții

Sute de tineri au respectat tradiţia vineri în marile oraşe din Canada adunându-se ca în fiecare an cu prilejul zilei aşa-numite "4/20" pentru a fuma canabis fără niciun fel de constrângere.

La Montreal, trei până la patru sute de persoane s-au adunat treptat pe Mont Royal, pentru a fi acolo la ora locală 16.20 (pe 20 aprilie, la ora 16.20 pentru mişcarea 4/20) şi a aprinde numeroase joint-uri.

O scenă care s-a repetat la Vancouver, Toronto sau chiar la Ottawa, în faţa parlamentului, unde deputaţii şi senatorii urmează să voteze în această vară legalizarea consumului de canabis.

Promisiune de campanie a prim-ministrului Justin Trudeau – care a recunoscut că a fumat şi el canabis – această legalizare a fost prevăzută să aibă loc de ziua naţională a Canadei, la 1 iulie, dar a fost întârziată de lucrul parlamentarilor în comisia de specialitate.

Legalizarea canabisului ar urma să intre în vigoare mai târziu în cursul acestei veri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.