Evenimentul ZileiActualitateSute de amenzi date la nivel național, în timpul protestelor de luni. Suma totală este uriașă

Sute de amenzi date la nivel național, în timpul protestelor de luni. Suma totală este uriașă

Sute de amenzi date la nivel național, în timpul protestelor de luni. Suma totală este uriașă
Jandarmii au avut de lucru serios, luni, în timpul manifestațiilor desfășurate în București și alte orașe ale țării. S-au tăiat amenzi pe bandă rulantă.

A curs cu amenzi după protestele la nivel național, ce au avut loc luni, în România. Au fost aplicate organizatorilor și participanților 650 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 400.000 de lei, în principal. Pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

222 de bucureșteni s-au ales cu sancțiuni contravenționale după manifestația de luni seară. 188 de persoane, duse la audieri

„În 38 dintre cele 70 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane. În București, pe timpul protestelor au fost înregistrate situații de agresiune asupra forțelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucăți de asfalt și pietre.

În urma acestor incidente au fost răniți 12 jandarmi și avariate 6 autospeciale. În urma intervenției pentru restabilirea ordinii publice, 188 de persoane au fost conduse la sediile de poliție, unde se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, distrugere, tulburarea ordinii si liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase”, conform informațiilor oferite de Jandarmeria Română.

La Galați a fost deranj mare, jandarmii au împărțit amenzi

În București, 188 de persoane au ajuns la secții. Au fost amendați 222 de protestatari, iar suma sancțiunilor a ajuns la 200.000 de lei.

La Brașov, forțele de ordine au întocmit două dosare penale și au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei. 60 de persoane au fost sancționate pecuniar.

Mai calmă a fost situația la Ploiești, acolo unde o persoană a primit o amendă în valoare de 200 de lei. Un alt protestatar s-a ales cu avertisment.

La Galați, jandarmii au avut de muncă și au dat 72 de amenzi în valoare de 84.000 de lei.

 


Accesează: