Susținătorul lui Kovesi, desființat de instanță. Caz controversat cu rudele lui Macovei
- Mihaela Dan
- 26 septembrie 2019, 12:01
Procurorul Oprică-Florin Circiumaru de la PJS2, unul dintre susținătorii lui Kovesi, a închis un dosar de construcții fără autorizație, deoarece acuzatul fusese deja sancționat cu amenda de ISC, iar alta măsura penală ar fi dus la o dublă pedeapsă.
Soluția lui Cârciumaru a fost desființata de instanța. Pârțile vătămate susțin ca făptuitorul ar fi varul Monicăi Macovei. Procurorul Cârciumaru a semnat pentru susținerea lui Kovesi.
Jurnaliștii de la Lumea Justiției au prezentat modul în care procurorul Oprică-Florin Cârciumaru, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a clasat dosarul format ca urmare a unei plângeri penale privind lucrări ce au avariat o clădire în Capitală, situată într-o zona protejată a Capitalei, dosar în care este implicată o persoană despre care părțile vătămate susțin ca ar fi verișorul fostei ministrese de trista amintire Monica Macovei. O soluție de clasare care nu a rezistat, în cele din urmă fiind infirmată de instanța, iar cauza trimisă la parchet pentru completarea urmăririi penale.
Cazul a început în anul 2015, când pensionara Elena Bercea si fiii ei, Leonard si Laurențiu, au depus la Politie o reclamație împotriva vecinului lor, Pavel Varvari, acuzând-l că a efectuat fără autorizație mai multe lucrări de renovare la locuința pe care acesta o deține in respectiva clădire. Familia Bercea susține ca Pavel Varvari este verisorul fostului ministru al Justiției Monica Macovei, prin aceea ca tatăl lui Varvari, Liviu, ar fi fratele Silviei Gherghescu (mama lui Macovei). După reclamația depusă la Poliție, Primăria Capitalei i-a făcut plângere penală lui Pavel Varvari, iar familia Bercea s-a alăturat demersului, devenind parte în dosar.
Conform certificatului de urbanism cu nr. 1001/1314994 din data de 16.07.2015, emis de către Primăria Municipiului București, imobilul se afla într-o zona protejată, țesutul tradițional aflat acolo fiind „unicat la nivel internațional, cu un fond construit de valoare arhitecturala ridicata”. In aceste condiții, „se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica; sunt permise intervenții care conserva si protejează valorile existente”. Astfel, sunt interzise „activități care pot provoca degradarea clădirilor sau sunt incompatibile cu statutul de zona protejată”.
Puteți citi mai multe despre caz AICI.