Evenimentul Zilei > Social > SUSPANS cu GEORGE ARION. În premieră
SUSPANS cu GEORGE ARION. În premieră

SUSPANS cu GEORGE ARION. În premieră

Săptămâna aceasta pleacă la tipar „Trimisul special”, un nou roman mystery&thriller al titularului acestei rubrici. Îmi face plăcere să dezvălui, în premieră, pentru cititorii „Evenimentului zilei”, câteva elemente ale cărții care va fi lansată la „Gaudeamus” 2018, încă o narațiune cu suspans și umor.

Iași, 1887. Un ucigaș în serie terorizează orașul. Criminalul omoară numai prostituate. După ce le sugrumă le prelevează diverse organe – splină, pancreas, rinichi, ficat… Pentru aceasta, folosește cu dexteritate bisturiul. Un profesor își procură astfel material didactic pentru lecțiile sale de anatomie? Nu cumva organele păstrate o vreme în borcane cu formol sunt vândute apoi unor specialiști pentru studierea lor? Sau e vorba, pur și simplu, de un dezaxat cu pregătire de chirurg? Sebastian Dron, un tânăr agent special școlit la Saint-Cyr, se îmbracă elegant, are comportamentul unui dandy, îi place absintul, fumează, câteodată, opiu și cucerește cu ușurință femeile. Și totuși, doar în aparență este un ușuratec. Deja a rezolvat dosarele mai multor crime, ca un veritabil profesionist, ingenios și tenace. Trimis incognito în urbea moldavă pentru a ajuta autoritățile locale să elucideze tenebrosul caz, este dornic să-și înceapă grabnic investigația și s-o ducă la bun sfârșit. Dar, încă din prima zi, întâmpină obstacole.

Unele îi sunt presărate în cale chiar de către cei care, de fapt, ar trebui să-i sprijine acțiunile. Anchetatorul descoperă cu stupoare un spațiu în care domnesc minciuna, corupția, conflictele de interese, trădarea, calomnia, delăsarea. Toate se petrec ca și cum legile firii și cele ale oamenilor se aplică altfel aici, sub supravegherea cuiva care urmărește realizarea unui experiment, și care ține desfășurarea evenimentelor sub un control riguros.

De aceea, de la un moment dat, Sebastian Dron se zbate ca o vietate prinsă în plasa unui păianjen. Va găsi, până la urmă, o soluție de salvare, pentru el și pentru locuitorii înspăimântați de asasinul sofisticat și abil? Nu vă grăbiți să răspundeți la această întrebare. Doar lectura romanului vă oferă răspunsul corect.