Evenimentul Zilei > Politica > Surse: Klaus Iohannis şi-a schimbat domiciliul. Şeful statului se mută în fosta reşedinţă a lui Băsescu
Surse: Klaus Iohannis şi-a schimbat domiciliul. Şeful statului se mută în fosta reşedinţă a lui Băsescu

Surse: Klaus Iohannis şi-a schimbat domiciliul. Şeful statului se mută în fosta reşedinţă a lui Băsescu

La un an și o lună de la preluarea mandatului de președinte, Klaus Iohannis a făcut mutarea pe care o tot pregătea. S-a mutat în vila de protocol Lac 3, după mai bine de un an de mandat, informează surse citate de România TV. Lucrările de renovare începute în primăvara anului 2015 au costat aproape un milion de euro.

Preşedintele Klaus Iohannis s-ar fi mutat în vila Lac 3, unde a locuit Traian Băsescu pe perioada mandatelor prezidenţiale şi care, după plecarea acestuia, a intrat într-un amplu proces de renovare, început în martie 2014.

În urmă cu câteva zile s-a vehiculat informaţia că preşedintele Klaus Iohannis urma să se mute în Vila Lac 3, reşedinţa rezervată şefilor de stat, spre finalul lunii ianuarie, cel tarziu inceputul lunii februarii.

Iohannis a aşteptat astfel ca cei de la RA-APPS să anunţe finalizarea lucrărilor, lucrări care durează de aproape un an de zile.

La finalul lunii noiembrie, Administraţia Prezidenţială preciza că preşedintele României nu a preluat încă reşedinţa oficială.

"RAAPPS va notifica Administraţia Prezidenţială cu privire la data preluării reşedinţei oficiale. Președintele României nu a avut nicio solicitare specială. După cum ştiţi, reşedinţa oficială se află in administrarea RAAPPS şi orice amenajări în curs de execuţie la imobilele din administrarea Regiei sunt stabilite de RAAPPS", preciza preşedinţia.