Evenimentul Zilei > Politica > SURSE: Alegeri locale în septembrie. Când va fi decisă data exacta
SURSE: Alegeri locale în septembrie. Când va fi decisă data exacta

SURSE: Alegeri locale în septembrie. Când va fi decisă data exacta

Alegerile locale se vor ține, cel mai curând, în luna septembrie, când se așteaptă ca pandemia de coronavirus să-și reducă din intensitate.

Politicienii și-au redefinit prioritățile

Inițial, alegerile ar fi trebuit să aibă loc pe 28 iunie, însă pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile pentru desfășurarea lor la termen. Săptămânile trecute, liderii politici s-au pronunțat în favoarea amânării alegerilor locale, considerând că este cea mai bună soluție în contextul actual. Potrivit acestora, sănătatea publică trebuie să primeze, iar nu campaniile electorale.

„Cred că mai avem timp să discutăm aceste lucruri, să vedem în ce parte se îndreaptă… Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale” (Marcel Ciolacu – PSD).

„Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie; acum nu este timp de bătălii politice şi campanii electorale – totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus – şi despre măsuri contra crizei economice”. (Victor Ponta – Pro România).

„Amânarea alegerilor locale este una dintre alternativele care trebuie avute în vedere în funcţie de ce se va întâmpla şi cum va evolua situaţia în următoarele săptămâni. Există posibilitatea asta, trebuie luată în calcul şi este o decizie firească” (Dan Barna – USR).

„Sănătatea publică trebuie să rămână prioritatea zero pentru ţară şi în cazul în care situaţia se va complica în următoarele săptămâni, orice decizie luată de Guvern cu privire la alegeri sau alte măsuri ce au drept obiectiv protejarea vieţii noastre, poate fi luat. Nu văd de ce într-o situaţie excepţională nu s-ar lua şi această măsură” (Eugen Tomac – PMP).

„Din punctul nostru de vedere, o amânare de până la şase luni este o soluţie rezonabilă, undeva la sfârşit de septembrie-început de octombrie vor fi organizate aceste alegeri, nu împreună cu alegerile parlamentare, bineînţeles. Mai trebuie o lege organică, aşa cum este prevăzut în Codul Administrativ” (Kelemen Hunor – UDMR).

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: