Surprize în drumul spre Grecia. Taxe ascunse și amenzi pentru turiști

Surprize în drumul spre Grecia. Taxe ascunse și amenzi pentru turiștiVacanță la Mediterana Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Pe parcursul călătoriei spre Grecia, românii se pot confrunta cu surprize neplăcute în forma taxelor ascunse, care pot afecta bugetul călătoriei lor. Deși Grecia este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor, recent au apărut informații despre diverse taxe neașteptate sau ascunse care pot apărea în drumul spre această țară.

Surprize neplăcute în drumul spre Grecia

Anual, sute de mii de români optează să-și petreacă vacanța de vară în Grecia, iar mulți dintre aceștia, în special cei din sudul țării, aleg să călătorească cu mașina personală. Pe lângă costurile obișnuite ale călătoriei, există și taxe suplimentare care nu sunt cunoscute de toți șoferii, ceea ce îi expune riscului de a primi amenzi substanțiale dacă nu sunt achitate. Această problemă a fost adusă în atenție de către un internaut pe un grup de Facebook dedicat turiștilor români, subliniind importanța informării corecte înainte de plecare.

„Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”, a scris acesta.

Răspunsurile nu s-au lăsat așteptate și, în timp ce unii internauți au încercat să ofere ajutorul, alții au ironizat postarea.

Concediu de odihna este un drept conferit de lege.

Sursă foto: Arhiva EVZ

Taxele cunoscute deja de toți românii

„Vinietă pentru Bulgaria online și taxa de autostradă în Grecia care o plătești acolo”, a informat un internatut. „Ai uitat de taxa de pod la Giurgiu”, a intervenit altul în discuție.

„Din ce loc pleci? E o informație esențială pentru a putea să te ajutăm”, a întrebat-o o doamnă. Iar după ce I s-a răspuns că din Galați, a revenit cu explicația. „Atunci veți merge prin Bulgaria. Noi, cei care plecam din nord - nord vest, avem alt traseu. Drum bun, oricum … și vacanță minunată să aveți!”

Cu toate astea nu toată lumea a fost la fel de amabilă în comentarii. „Nu ai vrea să știi și câte taxe de toaletă găsești? Chiar culmea, unii... prea naivi. Drumuri bune”, a spus cineva.

Totuși, a fost rapid corectat de către cei care au înțeles cu adevărat că rolul grupului este să ofere informații. "Te-a deranjat? De ce ești pe aici? Care este scopul acestei pagini?", i-a scris cineva.

Lipsa informațiilor aduce cheltuieli neașteptate

Un alt utilizator de pe internet a oferit detalii și a explicat importanța vitală a faptului că cei care aleg să parcurgă un drum atât de lung cu mașina trebuie să fie complet informați.

„Tratezi aiurea problema! Sunt situații când dacă nu te interesezi din timp poți fi amendat că nu știi că este de plătit o taxă. Aici nu este vorba despre sumă ci despre taxele pe care nu le cunoști. De exemplu vinieta din Bulgaria dacă nu știi de ea mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă. Podul Reginei din Londra are taxa de care dacă nu te interesezi nu știi de ea și apoi iar ai surprize. Exemple pot fi cu zecile, așa că nu e nimic rău să se intereseze”, a punctat altul.

„Îmi cer scuze, dar unii prea am devenit dependenți de informațiile altora. Când ai concediul cel mai palpitant? Atunci când descoperi singur surprizele. Păi și dacă merg pe informația on-line sau mură în gură, eu ce satisfactie mai am? PS: Scuze, am 8 ani de Grecia cu mașina personală vă pup cu drag”, a revenit cel cu mesajul răutăcios.

„Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”, a venit cineva cu informații mai la obiect. A fost completat de alți internauți, care au venit cu informațiile lor. „La bulgari au vinieta de weekend, între vineri și duminică, sau de o săptămână, e cam 35 de lei”, a scris altul.

Unii participanți au adus în discuție și alte aspecte, precum posibilitatea de a plăti cash la punctele de taxare din Grecia. "Există operatori la greci pentru a plăti autostrada?" a întrebat el, iar ceilalți membri ai grupului i-au confirmat acest lucru.

Taxe ascunse pentru turiștii care călătoresc în Grecia

„Taxa de pod 15 lei, vinieta Bulgaria 13 leva o săptămână (puteți plăti cu cardul în lei) și taxa de autostrada pentru Thassos aveți un singur punct de taxare, sub 2 euro”, a scris altul.

„Singura taxă ascunsă este vinieta din Bulgaria. În rest vei plăti la ghișeu și nu ai cum să treci fără să plătești”, a adăugat cineva.

Au fost și câțiva membri ai grupului care au oferit recomandări privind anumite trasee. "Drumul mai scurt pe Makaza, autostradă prin Kulata, dar mai lung. Drum bun, vacanță plăcută", a scris un alt membru al grupului.

Alții au ridicat problema biletelor pentru feribot. "Și la feribot ce se întâmplă? Trebuie să-l sari? 20 euro pentru mașini până la 4,20 metri, 25 euro pentru mașini mai mari și 5 euro de persoană", a comentat cineva, potrivit Adevărul.

Un altul a dorit să afle cu cât timp înainte trebuie să cumpere biletele pentru feribot. "Trebuie să cumpărăm bilete pentru feribot din timp sau putem să le cumpărăm direct acolo? În iulie intenționăm să mergem cu mașina", a întrebat el.

Ne puteți urmări și pe Google News