Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză pe scena politică. Ciolacu a lansat invitația. Face PSD alianță?
Surpriză pe scena politică. Ciolacu a lansat invitația. Face PSD alianță?

Surpriză pe scena politică. Ciolacu a lansat invitația. Face PSD alianță?

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat o invitație către foștii săi colegi, aflați în prezent în Pro România, să revină în partid. Liderul PSD a vorbit în cadrul Convenției anuale a Pro România, partidul condus de Victor Ponta și a făcut un apel la reconciliere.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu a participat, ca invitat, la Convenția anuală a Pro România, în ciuda informațiilor care au circulat, potrivit cărora, mai mulți lideri ai partidului, între care Mihai Tudose și Claudiu Manda, i-ar fi interzis să meargă.

Ciolacu a vorbit în fața participanților și a făcut referire la vremurile în care PSD era condus de Liviu Dragnea, când era aproape imposibil să spui ceva, fără să fii catalogat drept trădător și care i-a îndepărtat pe foarte mulți membri

De la tribună, el a lansat o invitație către foștii colegi de partid, să revină în PSD. Pe de altă parte, Ciolacu a mai spus că există numeroase voci atât în PSD cât și în Pro România care se opun unei alianțe, dar a precizat că, în ciuda asperităților, nu înseamnă că cele două partide nu pot avea relații bune.

„Vă înțeleg supărarea”

Victor Ponta a fost un prim ministru bun, ca și doamna Corina Crețu care a fost un comisar foarte bun. Și Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun. Vă înțeleg supărarea, ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit ca Corina Crețu să fie comisar. Asta nu înseamnă că atunci când trec pe lângă ea trebuie să o înjur sau să ne ignorăm”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a amintit că foștii conducători – cu referire directă la Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă – ai PSD au băgat vrajba între social-democrați și au făcut ca drumurile lor să se despartă.