SURPRIZĂ în PNL. DECIZIE de ultimă oră a Adrianei Săftoiu | EXCLUSIV EVZ

SURPRIZĂ în PNL. DECIZIE de ultimă oră a Adrianei Săftoiu | EXCLUSIV EVZ

Evenimentul zilei a aflat că prim-vicepreședintele PNL, Adriana Săftoiu, va candida pentru un mandat de deputat în București, potrivit unor surse liberale.

Chiar dacă eșecul PNL la alegerile locale i-a speriat pe majoritatea liberalilor, determinându-i să opteze pentru un loc de parlamentar în diferite județe, Adriana Săftoiu a decis să rămână pe listele PNL la Capitală. Este probabil ca ea să deschidă chiar lista candidaților liberali la Camera Deputaților, au precizat aceleași surse, pentru EVZ. Numele Adrianei Săftoiu fusese vehiculat în vederea unei candidaturi la PNL Timiș. Totuși, surse din conducerea organizației au infirmat această variantă.

Un alt liberal care va candida pentru un mandat de parlamentar în București este Ovidiu Raețchi. Ceilalți liberali care ar fi vrut inițial să candideze la București, înaintea demisie lui Vasile Blaga de la șefia partidului sunt Cătălin Predoiu care acum va deschide lista PNL Călărași pentru Camera Deputaților și Mihai Voicu care deschide lista PNL în Diaspora tot la Camera Deputaților. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursele au precizat, pentru EVZ, că Alina Gorghiu ar fi preferat un mandat de senator tot la București, dar nu a avut de ales și după demisia lui Blaga a fost nevoită să deschidă lista la PNL Timiș în locul acestuia. Prima ofertă, după plecarea lui Blaga din fruntea partidului a fost făcută premierului Dacian Cioloș care a refuzat. Prin urmare, președintele unic al PNL Alina Gorghiu a trebuit să accepte oferta liberalilor timișoreni.