Superioritatea nucleară a Rusiei, pusă la îndoială. Testul rachetei Satan II a eșuat complet

Superioritatea nucleară a Rusiei, pusă la îndoială. Testul rachetei Satan II a eșuat complet Racheta Sarmat (Satan II). Sursa foto: Kremlin.ru

Un test pentru racheta balistică intercontinentală SARMAT, cunoscută sub denumirea de „Satan II”, și una dintre armele pe care Putin le consideră esențiale pentru supremația nucleară a Rusiei, a fost un eșec total, potrivit mai multor surse ucrainene.

Fotografii din satelit surprinse la locul lansării rachetei relevă semnele unei explozii majore, sugerând că testul s-a soldat cu un eșec complet, conform surselor citate.

Racheta balistică a Rusiei, eșec total încă de la testare

Un analist OSINT a postat pe X că, în mod clar, testul rachetei RS-28 Sarmat a fost un eșec complet. Racheta a explodat în siloz, formând un crater imens și distrugând locul de lansare.

Având în vedere că Sarmat este o rachetă alimentată cu combustibil lichid, incidentul ar fi putut avea loc independent de procesul de lansare propriu-zis.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, acesta a publicat o imagine din satelit a locului de lansare a rachetei, situat la Plesețk, în nord-vestul Rusiei.

Fotografia arată semnele unei explozii masive la ceea ce sursa indică drept un siloz de lansare pentru rachete balistice intercontinentale rusești. Potrivit aceleiași surse, acesta ar fi fost al patrulea test ratat.

Test rachetă Rusia

Test rachetă Rusia. Sursa foto: X

Racheta, capabilă să transporte mai multe focoase în același timp

SARMAT, cunoscută în codificarea NATO drept Satan II, este o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) rusească, proiectată să transporte simultan mai multe focoase, atât nucleare, cât și convenționale.

Aceasta poate transporta până la zece tone și are o rază de acțiune cuprinsă între 10.000 și 18.000 de kilometri.

Fotografiile satelitare apărute ulterior par să susțină ipoteza exploziei rachetei, deoarece locul de lansare apare complet devastat în comparație cu imaginile surprinse înainte de incident.

Fotografiile din satelit apărute ulterior par să confirme explozia rachetei, arătând că locul de lansare a fost complet distrus, conform unei analize a imaginilor de dinainte și de după incident.

Revista presei
Limba lui Hristos