Supărat că n-a primit apă la citirea moțiunii

Supărat că n-a primit apă la citirea moțiunii

Opoziția l-a desemnat pe deputatul liberal Pavel Popescu (foto) să citească, ieri, în plenul reunit al Parlamentului, textul moțiunii de cenzură redactată de PNL.

Tonul și fermitatea nu l-au ajutat foarte mult pe liberal să se impună în fața parlamentarilor, care au abandonat destul de repede oratorul și s-au concentrat pe telefoane. Acesta a fost foarte nemulțumit că nu a avut parte de apă așa cum li s-a pregătit membrilor Guvernului, care nici măcar nu au venit.

Deputatul PNL Pavel Popescu s-a făcut cunoscut în toamnă când, din greșeală, a semnat o plângere la Protecția Copilului cu privire la spotul agenției de publicitate Papaya din campania pentru referendum. Pe Popescu l-au păcălit inițiatorii demersului; deputatul era la bufetul parlamentului când i s-a băgat documentul sub nas și a crezut că semnează o inițiativă legislativă pentru protecția minorilor. Ulterior, Popescu a prezentat scuze directorului Papaya cu mențiunea că nici măcar nu văzuse spotul.

Se pare că, pe orice ton ar fi citită moțiunea, șansele ca aceasta să treacă și Guvernul Dăncilă să cadă sunt minime. Potrivit surselor EVZ, liberalii nu au reușit să bată palma cu nemulțumiții din PSD deoarece nu le-au putut oferi nimic. S-a vehiculat scenariul unui guvern PNL-USR în care să fie cooptate și facțiuni din PSD, la modul minoritar, care să susțină în Parlament un astfel de cabinet, dar varianta nu a fost considerată viabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

UDMR a cerut multe detalii legate de componența viitorului Guvern și un nume de potențial premier, dar au primit răspunsul „vedem noi după”, deci liberalii nu pot avea nicio bază în parlamentarii Uniunii. Liviu Dragnea a recuperat cele patru voturi pierdute prin plecarea, săptămâna trecută, a trei parlamentari cu voturile minorităților naționale, altele decât UDMR. În plus, doi parlamentari care au plecat la Ponta au revenit la matcă și se roagă să fie înscriși din nou în PSD.

În ziua în care se dezbate și votează moțiunea, mai intervine o problemă: este probabil ca moțiunea să se lovească de absenteismul parlamentarilor puterii, întrucât, de joi, aleșii intră în vacanța de Sărbători.