Supa instant la plic nu este chiar atât de sănătoasă și dietetică. Din contră, este un preparat toxic, cu multe E-uri și nepermis de multă sare, care poate crește tensiunea și riscul de infarct, avertizează medicii.
Supa instant la plic, o adevărată otravă. Câte E-uri conține o porție
Supa instant la plic conține cu până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare decât doza zilnică permisă. Menționăm că aportul excesiv de sodiu din supa la plic, provine atât din sarea din preparat, cât și din aditivii care conțin monoglutamat de sodiu și carbonat de sodiu, fiind asociat cu anumite efecte adverse, cum ar fi:
- hipertensiune arterială,
- afectarea funcției renale,
- sănătatea oaselor.
Din acest motiv, Asociația pentru Protecția Consumatorilor avertizează că acest preparat consumat des ne poate expune la riscuri semnificative de sănătate.
Supa instant la plic ar trebui eliminată din meniul zilnic, chiar dacă timpul pentru gătit este limitat. InfoCons a analizat etichetele de la supa instant la plic și a identificat între 7g și 12.8g d sare per 100 g/produs.
Ce conțin supele la plic
Pe lângă sare, supa instant la plic conține diverși aditivi pentru a îmbunătăți aroma, textura și durata de valabilitate.
- Monoglutamat de sodium, E621,
- Conservanți: benzoatul de sodiu și sorbatul de potasiu,
- Arome și coloranți artificiali pentru a îmbunătăți gustul și aspectul supelor la plic.
Așadar, fiind conștienți de aceste ingrediente periculoase, consumatorii ar trebui să opteze pentru alimentele cu conținut scăzut de sodiu. Sunt de preferat supele făcute în casă. Iar dacă nu aveți timp de gătit, înainte de a alege un produs instant, este bine să citiți cu mare atenție etichetele produselor.
Este foarte important ca înainte de a cumpăra produsele semipreparate să scanați codul de bare pentru a afla toate informațiile de pe etichetă. Nu uitați că aplicația InfoCons, vă poate oferi direct pe telefonul mobil, numărul de E-uri, ingredientele, cantitățile de sare și de zahăr pe care le conțin aceste produse.