Comparativ cu o pâine de calitate, care costă între 4 și 7 lei la supermarket, un meniu la cantina de la Camera Deputaților este un răsfăț atât culinar, cât și financiar. 3 lei costă o supă sau o ciorbă, iar sarmalele de porc cu costiță, preferate de mulți, nu costă mai mult de 12 lei.

Dacă totuși vreți să mâncați „la buget”, cu 13 lei, de post, se poate alcătui un prânz ca la mama acasă:

  • borş ţărănesc de legume – 2,63 lei
  • mâncare de mazăre – 2,88 lei
  • morcov parizian sote – 1,83 lei
  • fasole bătută – 2,36 lei
  • salată de sfeclă – 2,39 lei
  • franzeluță – 0,63 lei
  • Total: 12,72 lei

La polul opus, un prânz opulent, pregătit de bucătarul-șef al Instituției, obligă un senator să scoată din buzunar aproape 30 de lei.

  • ciorbă de burtă – 8,05
  • sarmale de porc cu costiţă- 11,81
  • pilaf ţărănesc – 2.39
  • salată dobrogeană – 5.61
  • franzeluţă – 0,53
  • Total: 28,49

Citește și: