Sunteți curioși cât costă mâncarea la cantina de la Camera Deputaților? Supele mai ieftine decât o pâine!

Sunteți curioși cât costă mâncarea la cantina de la Camera Deputaților? Supele mai ieftine decât o pâine!

Pentru aleșii țării, banii nu sunt o problemă. În primul rând pentru că există situații în care aproape că nici nu au nevoie de ei. De exemplu, la cantina de la Camera Deputaților nu ai ce să faci cu o bancnotă de 50 de lei, decât dacă vrei să golești vitrina de preparate. O supă în acest loc, în care prețurile au înghețat înainte de anul 2000, costă mai puțin decât o pâine la supermarket.

Comparativ cu o pâine de calitate, care costă între 4 și 7 lei la supermarket, un meniu la cantina de la Camera Deputaților este un răsfăț atât culinar, cât și financiar. 3 lei costă o supă sau o ciorbă, iar sarmalele de porc cu costiță, preferate de mulți, nu costă mai mult de 12 lei.

Dacă totuși vreți să mâncați „la buget”, cu 13 lei, de post, se poate alcătui un prânz ca la mama acasă:

Ne puteți urmări și pe Google News

borş ţărănesc de legume - 2,63 lei mâncare de mazăre - 2,88 lei morcov parizian sote - 1,83 lei fasole bătută - 2,36 lei salată de sfeclă - 2,39 lei franzeluță - 0,63 lei Total: 12,72 lei

La polul opus, un prânz opulent, pregătit de bucătarul-șef al Instituției, obligă un senator să scoată din buzunar aproape 30 de lei.

ciorbă de burtă - 8,05 sarmale de porc cu costiţă- 11,81 pilaf ţărănesc - 2.39 salată dobrogeană - 5.61 franzeluţă - 0,53 Total: 28,49