Evenimentul Zilei > Actualitate > Suntem loviţi de o VIOLENTĂ furtună solară. Vezi ce EFECTE va avea asupra noastră | VIDEO
Suntem loviţi de o VIOLENTĂ furtună solară. Vezi ce EFECTE va avea asupra noastră | VIDEO

Suntem loviţi de o VIOLENTĂ furtună solară. Vezi ce EFECTE va avea asupra noastră | VIDEO

O erupţie solare de nivel ”extrem" a avut loc miercuri şi va lovi Pământul în următoarele zile. Prima parte a furtunii a lovit planeta astăzi.

În acest moment, oamenii de ştiinţă nu pot oferi prea multe informaţii cu privire la aceste erupţii, aşteptând să obţină datele furnizate prin satelit. Unul din efectele pe care aceste fenomene le pot cauza sunt furtuni geomagnetice capabile să scoată din funcţiune reţelele de electricitate, să afecteze sateliţii şi să întrerupă transmisiile radio. De cele mai multe ori, singurul efect observat a fost accentuarea aurorelor boreale din emisfera nordică sau sudică, scrie The Epoch Times.

De asemenea, în trecut, erupţiile solare au afectat toate dispozitivele care depind de undele radio, GPS-urile sau telefoanele mobile.

Tom Berger, directorul Centrului de Previziune a Vremii Spaţiale din Colorado, a declarat că este prima oară în ultimii ani când Pământul este lovit de o furtună solară de această mărime.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: