Alături de instrumentiștii clujeni, aflați pentru a doua vară la Constanța, se află mai mulți balerini profesioniști care dansează, împreună cu spectatorii, în ritmurile melodiilor. Publicul asistă gratuit la toate spectacolele de pe faleza Cazinoului. Evenimentul intitulat „Sunset Sea-mphony – Simfonia Centenarului” este finanțat de Primăria Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu. Spectacolele au loc zilnic, până în data de 19 august inclusiv, între orele 19:30 și 21:00, în zona grupului statuar „Pescarii”.

„Am ales numai muzică românească întrucât dorim să ne aducem și noi contribuția la sărbătorirea Centenarului României Moderne. Am ales să prezentăm în repertoriul concertelor unele dintre cele mai reprezentative 60 de melodii lansate pe piața muzicală din România în ultima sută de ani, adevărate borne valorice ale muzicii românești, repere incontestabile ale patrimoniului cultural imaterial”, a declarat dirijorul Răzvan Metea.

Printre melodiile ascultate, seară de seară, se numără atât unele binecunoscute și clasice, precum „Lume, lume”, a Mariei Tănase, „Drumurile noastre”, interpretată inițial de Dan Spătaru, „Mă-ntorc la tine, mare albastră”, a lui Daniel Iordăchioaie, dar și piese ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob și Zdub sau Phoenix. Toate melodiile sunt reorchestrate de către Răzvan Metea, fiind interpretate fără amplificare, pentru ca legătura dintre muzicieni, muzica propriu-zisă și public să fie cât mai puternică.