Evenimentul Zilei > International > Sufocați de imigranți, grecilor le-a ajuns cuțitul la os
Sufocați de imigranți, grecilor le-a ajuns cuțitul la os

Sufocați de imigranți, grecilor le-a ajuns cuțitul la os

Rezidenții locali, proprietarii de afaceri și o parte din autoritățile de pe insulele grecești afectate de imigrație au protestat miercuri împotriva amplorii luate de acest fenomen.

Mai multe magazine au fost închise și servicii publice au fost suspendate miercuri, 22 ianuarie, pe insulele grecești Lesbos, Samos și Chios, unde ocupanții taberelor de imigranți depășesc și de zece ori populația locală, scrie AP.

Numărul mare al imigranților duce la descurajarea turiștilor de a mai veni în aceste regiuni, din cauza mizeriei și infracționalității explozive.

Guvernatorii și primarii de pe insulele afectate vor merge joi, 23 ianuarie, la Atena, pentru a depune plângeri oficiale guvernului și a discuta posibile soluții.

Circa 75.000 de persoane au pătruns ilegal din Turcia în Grecia, în 2019, potrivit agenției ONU pentru refugiați, ceea ce reprezintă o creștere cu 50% față de anul precedent, 2018.

Autoritățile din insule somează guvernul de la Atena să grăbească transferul imigranților în zona continentală a Greciei și doresc informații legate de planul executivului de a construi tabere suplimentare, care să poată fi folosite la cazarea imigranților nominalizați pentru deportare.