Evenimentul Zilei > Actualitate > Suedia este pe drumul cel bun: „Nu vom deveni o bază a terorismului”
Suedia este pe drumul cel bun: „Nu vom deveni o bază a terorismului”

Suedia este pe drumul cel bun: „Nu vom deveni o bază a terorismului”

În scrisoarea pe care a adresat-o fostei deputate cunoscută pentru opoziția sa față de Turcia, prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, precizează: "Cei care nu comit infracțiuni nu au de ce să se teamă".

În timp ce solicitarea Turciei de a-i extrăda pe membrii organizației teroriste PKK care se află în Suedia rămâne în vigoare, din Suedia continuă să ne parvină declarații cu luări de poziție împotriva organizațiilor teroriste.  

„Suedia nu ar trebui să devină o bază a terorismului”

Răspunzând scrisorii fostei deputate social-democrate cunoscută pentru opoziția sa față de Turcia, Nalin Pekgül, care susține că teroriștii nu ar trebuie să fie extrădați în Turcia așa cum este prevăzut în acordul semnat la summit-ul NATO, prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, spune că „Suedia nu ar trebui să devină o bază a terorismului.”

De asemenea, în scrisoarea către Pekgül, Kristersson menționează următoarele: 

„Cei care nu au comis nici o infracțiune, nu au de ce se teme”

„Nu au de ce se teme cei care nu au comis nicio infracțiune legată de terorism, cei care nu au nicio legătură cu finanțarea terorismului. De asemenea, chiar dacă sunt sau nu în alte țări, în afara Suediei, nu vom permite ca țara noastră să devină o bază a terorismului. Așa cum se întâmplă și în țara noastră, și Turcia are dreptul să se apere împotriva terorismului, lucru pe care l-am susținut deschis întotdeauna.”

„Cetățenii suedezi nu vor fi niciodată extrădați”

Kristersson a amintit că în Suedia sunt valabile regulile dreptului universal și a adăugat: „Suedia va continua să respecte dreptul internațional. Nu poate fi vorba despre altceva. Suntem una dintre cele mai puternice țări din lume, o țară condusă de supremația legii. Cetățenii suedezi nu vor fi niciodată extrădați.”, notează yenisafak.com

Precizând că Suedia susține acordul semnat la summit-ul NATO cu Turcia și Finlanda, Kristersson a menționat că și celelalte parte partide oferă sprijin guvernului în această problemă. (AA)

(Traducerea Rador)