Sudul Litoralului românesc: Plus 8% în acest an la numărul de turişti. Investiţiile vor depăşi 22 milioane de euro

Sudul Litoralului românesc: Plus 8% în acest an la numărul de turişti. Investiţiile vor depăşi 22 milioane de euro

Considerat până acum 7-8 ani o Cenuşăreasă a Litoralului românesc, zona din Sud creşte semnificativ de la an la an şi tinde să ajungă din urmă Nordul.

Conceptul de “Litoral Verde”, lansat de ANAT acum un an, ajută Sudul să crească cu 8% în acest an în ceea ce priveşte numărul turiştilor, a anunţat şeful ANAT, Aurelian Marin.

“Staţiunea Mamaia se confruntă în acest an cu o relativă stagnare a numărului de turişti. În Sud există o creştere semnificativă şi datorită tarifelor cu circa 25% mai mici decât în Nord”, a declarat Marin.

În staţiunile din Sud, dintre care amintim Eforie Sud, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Saturn, au avut loc investiţii masive în ultimii ani în hoteluri şi parcuri de distracţii, dintre care enumerăm Aqua Park şi Paradis Land.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitru Filip, directorul Direcţiei de Turism din cadrul primăriei Mangalia, a subliniat faptul că primăria are în derulare şi în curs de validare proiecte pe fonduri europene angajate la nivelul municipiului în valoare de 22 de milioane de euro.

Din această sumă, 80% sunt contracte realizate în ultimii doi ani, din banii rămaşi nefolosiţi la nivelul fondurilor naţionale. În plus, primăria încearcă să susţină investitorii din zona de sud şi prin întocmirea unei scheme de minimis pentru agenţii economici.