În luna noiembrie și integritatea alegerilor este supusă la vot. Dacă ultimele planuri ale Partidului Democrat sunt în desfășurare, există vreo îndoială față de cum vor arăta voturile finale?
O analiză The Federalist arată că integritatea alegerilor prezidențiale americane din noiembrie ar putea fi în joc, în urma a ceea ce denunță drept „ultimul truc” scos din mânecă de democrați: votarea prin poștă.
„Însă, ca lovitură de grație, mama tuturor schemelor de vot, democrații au scos din mânecă ultimul truc în 2020: votarea prin poștă. Cu milioane de buletine trimise prin poștă și cu posibilitatea ca o persoană să completeze câte vrea, potențialul de fraudare este aproape nelimitat”, scrie The Federalist.
Prezentăm textul integral al analizei, tradus de Tribuna Românească:
„Uneori, câteva voturi fac diferența. Trebuie doar să-l întrebăm pe Senatorul Norm Coleman. În dimineața de după alegerile din noiembrie 2008, datele oficiale l-au plasat cu un avantaj de 725 de voturi dintr-un total de 2.9 milioane de voturi exprimate.
Coleman a revendicat victoria. Dar Democrații au inundat statul cu procese și avocați pentru a contesta rezultatul. După prima renumărare, avantajul lui a scăzut la 206 voturi, dar lucrurile abia debutau.
Stocuri de buletine de vot au început să apară. Opt luni mai târziu, litigiul s-a încheiat definitiv când Al Franken, contracandidatul lui Coleman, a fost declarat câștigător cu 312 voturi. Și-a preluat mandat în iulie 2009. Un studiu ulterior a constatat că 1099 de condamnați au votat ilegal.
Alegerile au fost vitale, nu doar pentru Senatorul Coleman și pentru demersul lui de a-și păstra locul în senat, ci și pentru Partidul Republican care încerca disperat să mențină un număr de voturi necesare.
Odată cu înfrângerea lui Coleman, Senatorul Al Franken a asigurat cel de-al 60-lea vot care a dat Americii Obamacare. Și astfel, 312 voturi dintr-o națiune de peste 300 de milioane de americani au schimbat cursul istoriei.
Alegerile necurate nu reprezintă ceva nou. În 1948, la șase zile după închiderea urnelor, 202 buletine de vot au fost găsite surprinzător într-o clădire dintr-un oraș mic din sudul Texasului, voturi care i-au asigurat o victorie cu 87 de voturi lui Lyndon Johnson în cursa pentru Senat împotriva favoritului Coke Stevenson. Din nou, diferența a fost mică într-un total de un milion de voturi.
Existând dovezi de fraudă, cazul a fost deferit Curții Supreme a Statelor Unite, dar Curtea a declinat implicarea. Din acele alegeri a venit omul care devenea cel de-al 36-lea președinte al Americii.
Pentru Johnson, cursa din 1948 nu a fost singura întâmplare de manevrare a alegerilor. 12 ani mai târziu, Johnson a fost confruntat cu aceleași acuzații potrivit cărora, în alegerile prezidențiale din 1960, a ajutat la manevrarea alegerilor din Texas în avantajul colegului său John F. Kennedy.
Trebuie să le dăm credit, Democrații sunt tenace. Nu renunță niciodată. Ei înțeleg că jocul nu se termină cu adevărat până când nu se „termină”. „Nu am pierdut jocul, ci am adăugat mai mult timp” – pare a fi schema Partidului Democrat.
Folosirea tensiunilor rasiale pentru a adopta votul necontrolat
Compensând ceea ce le lipsește într-un argument persuasiv în politică, Democrații sunt maeștri în crearea unui corp electoral de votanți pentru a supraviețui. Pe măsură de vechile blocuri electorale, precum sindicatele din muncă, s-au diminuat, și cu sondajele care arată că persoanele de culoare exercită tot mai multă independență de partid, Democrații au descoperit că adăugarea de mai mulți votanți pe liste poate fi un substitut adecvat lipsei lor de persuasiune filozofică.
Teme triviale, precum economia și politica fiscală sunt acum secundare problemelor legate de sex și rasă. Iar acum absolut totul este despre rasă și sex. „Cum evoluează școala lui Johnny” contează mai puțin dacă școala sa a adăugat un curriculum LGBT sau proiectul de îndoctrinare al New York Times intitulat Proiectul 1619. Teme serioase precum politica externă și amenințarea existențială parvenite din China sunt reduse la nivelul juvenil.
Închizând ochii la condamnații din închisoare care au votat ani la rândul, Democrații sunt acum suficient de îndrăzneți să militeze în mod deschis pentru asta. Fiecare Democrat care candidează pentru președinție în acest an a susținut votul condamnaților.
După ce președintele Trump a numit membri MS-13 „animale”, liderul Camerei, Nancy Pelosi, a replicat că există „o scânteie de divinitate în fiecare persoană”. Este ușor să nu te intereseze când victimele sunt persoane pe care nu le cunoști. Și ce moment este mai bun pentru a-i lăsa pe toți să iasă din închisoare decât în timpul unei pandemii, într-un an electoral? Ghiciți ce partid vor susține.
Mai mult, Democrații susțin deodată reducerea vârstei de vot la 16 ani. Ei cred că dacă ești suficient de mare pentru a conduce mașina, ai capacitatea intelectuală de a alege următorul președinte al Statelor Unite ale Americii. O persoană cinică ar putea sugera că Democrații cred că dețin un grup care a fost suficient de mult captiv în centrele lor de îndoctrinare (școlile publice, de exemplu) pentru a conta pe ei ca alegători fideli.
De ani de zile Democrații se opun consolidării legilor privind identificarea alegătorilor. Contraziceți asta și imediat veți avea parte de o prelegere promptă despre „suprimarea votului”.
Într-o lume normală, am fi cu toții de acord că verificarea eligibilității alegătorilor contează. Doar într-o lume în care totul e brusc rasist, pretenția de a dovedi cine ești ar însemna, de fapt, că ești rasist.
Cât despre tinerii de 16 ani menționați mai devreme? Tot au nevoie de un ID pentru a cumpăra alcool la 21 de ani.
În ceea ce privește imigrația, Democrații și-au abandonat chiar și marele salvator, Barack Obama. Administrația Obama era cunoscută pentru deportarea imigranților ilegali. Nu mai este cazul. Atacarea lui Trump pentru intenția de a face același lucru (și de a construi un zid) nu a fost doar un teatru politic, ci a reprezentat o schimbare de strategie.
Dacă 312 voturi pot schimba o națiune și 87 de voturi într-o altă rundă de alegeri, atunci imaginați-vă ce pot face milioane de noi voturi.
Cu promisiunea de asistență medicală gratuită și frontiere deschise, cerul devine limita pentru Democrați.
Însă, ca lovitură de grație, mama tuturor schemelor de vot, Democrații au scos din mânecă ultimul truc în 2020: votarea prin poștă. Cu milioane de buletine trimise prin poștă și cu posibilitatea ca o persoană să completeze câte vrea, potențialul de fraudare este aproape nelimitat.
Nu este o hiperbolă să spui că te poți aștepta la mai multă securitate de la tipul care verifică permisul de acces la intrarea într-un club. Aceasta este condiția votării astăzi.
Întrucât administrația Trump a intentat un proces în această problemă, ne putem aștepta la acuzația obișnuită de „suprimare a alegătorilor” din partea Democraților. Să nu ne înșelăm: Democrații vor folosi orice tactică pentru a asigura supraviețuirea planului lor.
Așadar, atunci când mergeți la vot în această toamnă, amintiți-vă că în multe state vor veni din urmă mulți saci cu buletine de vot de la persoane necunoscute.
Nu va exista nicio garanție că vor ajunge la timp. Nu, ni se va spune că noul sistem durează ceva mai mult, unele voturi venind mult după ziua alegerilor. Iar dacă diferența este mică, există vreo nelămurire cu privire la direcția în care vor scădea voturile?
În acest an, mult mai mult decât alegerile sunt în joc. S-ar putea chiar să asistăm la sfârșitul integrității electorale”.
Foto: tribuna.us