SUA, tot mai aproape să interzică TikTok

SUA, tot mai aproape să interzică TikTok Sursa Foto: Arhiva EVZ

Interzicerea platformei TikTok a divizat și societatea americană, nu doar scena politică de peste Ocean. Fostul secretar al Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a pus la cale un plan prin care să achiziționeze platforma de la ByteDance, compania care deține aplicația.

TikTok, o amenințare pentru securitatea Statelor Unite

Camera Reprezentanților a adoptat un proiect care impune chinezilor de la ByteDance fie să renunțe la aplicația TikTok fie să o vândă unui grup de investitori. În cazul în care chinezii nu vor vinde platforma, aplicația de socializare ar urma să se închidă.

„Cred că legislaţia ar trebui să treacă şi cred că ar trebui vândută”, a declarat Mnuchin, care conduce Liberty Strategic Capital. Legea este promovată și de Joe Biden, cu toate că liderul de la Casa Albă și-a făcut cont pe aplicația respectivă. Potrivit parcursului legislativ proiectul de lege a fost transmis Senatului.

Planul americanilor de a interzice TikTok

8% din populația României practică „cerșitul” pe TikTok. Sursă foto: Unsplash

Planul americanilor pentru a interzice aplicația chinezilor

„Aceasta ar trebui să fie deţinută de companiile din SUA. Nu există nicio posibilitate ca chinezii să lase vreodată o companie americană să deţină aşa ceva în China”, a adăugat Mnuchin, potrivit CNBC. Legiuitorul a evidențiat că prin intermediul aplicației, cei aproximativ 170 de milioane de utilizatori pot fi influențați de propaganda chineză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul de la Beijing are acces la datele americanilor care folosesc serviciile aplicației TikTok, astfel campania electorală poate fi ușor influențată de regimul lui Xi Jinping prin răspândirea știrilor false. Companiile Big Tech au condamnat rând pe rând aplicația chinezilor catalogând-o drept o „influență pernicioasă”.

tiktok

Metoda prin care poți câștiga mulți bani pe Tik Tok. Mulți au încercat. Sursă foto: unsplash

TikTok, vector de influență în campania electorală

Cu toate acestea este puțin probabil ca ByteDance să renunțe la aplicația TikTok, mai ales că au la dispoziție și posibilitatea de a muta cazul în justiție. Chou zi Chew, directorul general a transmis că vânzarea nu estte o soluție agreată de reprezentanții companiei BigTech.

Compana chineză a fost evaluată la 220 de miliarde de dolari, informează portalul PitchBook. Pentru legislatorii americani algoritmul aplicației este cel mai mare semn de îngrijorare. Tranzacționarea aplicației fără algoritmul respectiv ar fi puțin probabil să aibă loc. Mnuchin a fost secretar al Trezoreriei americane în timpul președintelui american Donald Trump.