Evenimentul ZileiInternationalJoe Biden face campanie electorală pe TikTok în ciuda avertismentelor Congresului american

Joe Biden face campanie electorală pe TikTok în ciuda avertismentelor Congresului american

Joe Biden face campanie electorală pe TikTok în ciuda avertismentelor Congresului american
Joe Biden și-a deschis cont pe TikTok pentru a-și promova campania electorală de realegere și în rândul votanților tineri din generația Z. Președintele a răspuns la un set de câteva întrebări despre preferințele sale.

Joe Biden și-a deschis cont pe TikTok duminica trecută pentru a-și promova campania electorală pentru realegerea sa ca președinte.  Președintele, care a interzis investitorilor americani să mai bage bani în tehnologii chinezești, folosește aplicația chinezească considerată „infamă” de către majoritatea politicienilor americani.

Anul trecut, Congresul american l-a audiat pe directorul executiv aplicației TikTok. Shou Chew, pentru presupusele legături cu regimul comunist de la Beijing și acuzații pentru spionaj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însuși președintele a semnat o legislație prin care politicienii în funcție nu-și pot folosi telefoanele și computerele guvernamentale pentru a accesa TikTok după ce mai mulți guvernatori din state americane au avut preocupări legate de securitatea aplicației. Președintele, deschis rețelelor de socializare, se adresează frecvent votanților tineri. Pe Facebook a distribuit o fotografie cu el și cei doi fii ai săi, Beau (decedat în 2015) și Hunter (cu probleme juridice) când erau mici și se jucau fotbal alături de tatăl lor, în 1987, pe durata campionatului Super Bowl.

Joe Biden își face reclamă pe TikTok

Joe Biden și-a lansat campania de realegere pe contul său oficial TikTok pentru a le comunica mai ușor mesajele de campanie către votanții săi tineri, în special celor din generația Z.  Utilizarea aplicației chinezești de socializare în format video, folosită de influenceri pentru clipuri de un minut, este interzisă pe dispozitivele guvernamentale.

Președintele, folosind probabil un telefon personal, și-a deschis contul @bidenhq, având bifa de verificare ce-i atestă autenticitatea, chiar în ziua meciurilor Super Bowl 58, dar și cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Compania-mamă a TikTok este ByteDance, cu sediul în China. CEO-ul companiei, Shou Zi Chew,  singaporean și absolvent al Harvard Business School.  Mai mulți congresmeni democrați  foloseau TikTok, în vreme ce republicanii criticau aplicația. Rivalii republicani ai lui Joe Biden, Donald Trump și Nikki Haley au solicitat în mod deschis guvernului SUA să interzică aplicația, invocând riscurile pentru sănătatea mintală a tinerilor și preocupările legate de influența guvernului chinez asupra Americii.

@bidenhq

lol hey guys

♬ Fox nfl theme – Notrandompostsguy

 

Joe Biden adoră prăjiturile cu fulgi de ciocolată

Videoclipul de 30 secunde este cu Joe Biden îmbrăcat lejer care răspunde la un set de întrebări. potrivit CNBC. El a refuzat să aleagă între Kansas City Chiefs și San Francisco 49ers, pentru că el ține cu prima echipă, dar soția sa, Jill, este un suporter al celei de-a doua echipe.

A mai răspuns că preferă să urmărească meciurile de fotbal american decât reclamele de la Super Bowl. Între Jason Kelce și Travis Kelce, el a spus că o preferă pe Mama Kelce, mama celor doi fotbaliști americani, pentru că știe să facă prăjituri grozave cu fulgi de ciocolată.

Biden a râs și de o întrebare în care era întrebat pe cine îl va vota la alegerile din toamnă, pe el însuși sau fostul președinte Donald Trump. Fără nicio surpriză, s-a ales singur.

 

 


Accesează: