Evenimentul Zilei > International > SUA „sugrumă” regimul ayatolahilor. Lovitură neașteptată pentru Teheran
SUA „sugrumă” regimul ayatolahilor. Lovitură neașteptată pentru Teheran

SUA „sugrumă” regimul ayatolahilor. Lovitură neașteptată pentru Teheran

Regimul de la Teheran a închis internetul pentru populație în vreme ce guvernul continuă să folosească conturile de media socială. Scopul este de a ascunde morții și toate tragediile provocate de regim în timpul protestelor din țară, din ultimele zile.

Astfel, Departamentul de Stat american a cerut ca Facebook, Instagram şi Twitter să suspende conturile liderilor de la Teheran până când internetul va fi restabilit în Iran.

Sunt vizaţi liderul suprem religios al ţării, marele ayatollah Ali Khamenei, preşedintele Hassan Rouhani şi ministrul de externe Javad Zarif. Accesul la internet a fost blocat pentru majoritatea populaţiei, după ce în Iran s-au declanşat proteste faţă de adoptarea unor taxe la carburanţi, însă conturile oficiale ale principalilor exponenţi ai regimului au rămas active.

Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Iran, Brian Hook, a spus într-un interviu pentru Bloomberg, postat pe contul de Twitter al Departamentului de Stat, că regimul de la Teheran este „profund ipocrit; închide Internetul pentru populație, în vreme ce guvernul continuă să folosească toate aceste conturi de media socială”, a spus Hook. Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Iran, Brian Hook, a acuzat că regimul de la Teheran a închis internetul pentru a ascunde morții și toate tragediile provocate de regim în timpul protestelor din țară.

Cu o zi în urmă, secretarul de stat Mike Pompeo i-a invitat pe iranienii care au fost martorii represiunilor guvernamentale să trimită Statelor Unite documente foto și imagini video, promițând că Washington va sancţiona orice abuzuri, informează Rador.