Evenimentul Zilei > International > SUA și RUSIA, la UN PAS de o CONFRUNTARE MILITARĂ
SUA și RUSIA, la UN PAS de o CONFRUNTARE MILITARĂ

SUA și RUSIA, la UN PAS de o CONFRUNTARE MILITARĂ

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, spune că țara sa și SUA au fost la un pas de o confruntare militară, prin atacul american asupra Siriei.

Medvedev, un personaj aflat în umbra „țarului” Putin, dar pe care președintele îl folosește pentru a transmite anumite mesaje, s-a plâns că loviturile cu rachete ale Statelor Unite asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat i-au adus pe americani la un pas de o confruntare militară cu armata rusă. 

Oficiali americani au informat forţele ruse înaintea atacului destinat să pedepsească guvernul sirian pentru atacul cu arme chimice de marți, tocmai pentru a evita victime din rândul rușilor.

Imaginile din satelit sugerează că baza aeriană Shayrat, care a fost lovită, găzduieşte forţe speciale şi elicoptere militare ruse, în cadrul eforturilor Kremlinului de a ajuta guvernul sirian să lupte împotriva Statului Islamic şi altor grupuri militante, scrie Reuters, preluat de Agerpres

Dimitri Medvedev a scris pe reţelele de socializare că loviturile SUA au fost ilegale şi „la un pas de o confruntare militară cu Rusia”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: