Evenimentul Zilei > International > Începe războiul? SUA au doborât o dronă a Iranului! Trump a făcut anunțul la Casa Albă
Începe războiul? SUA au doborât o dronă a Iranului! Trump a făcut anunțul la Casa Albă

Începe războiul? SUA au doborât o dronă a Iranului! Trump a făcut anunțul la Casa Albă

SUA au doborât joi o dronă iraniană deasupra Strâmtorii Ormuz, deoarece aceasta se apropiase în mod periculos de o navă americană.

Președintele Donald Trump a declarat că o dronă din Iran a fost doborâtă deoarece „s-a apropiat prea mult” de o navă americană, scrie Agerpres.

Conform informaţiilor furnizate de preşedintele american, drona iraniană se apropiase la mai puţin de 1.000 metri de nava de atac USS Boxer, care a recurs la „o acţiune defensivă” după ce partea iraniană nu a răspuns mai multor avertizări transmise.

„Drona a fost distrusă”, a precizat liderul de la Casa Albă, care a mai declarat că aceasta a ameninţat siguranţa vasului şi a echipajului acesteia. Trump a îndemnat toate statele să îşi protejeze propriile nave şi să condamne Iranul pentru încercările sale de a împiedica libertatea navigaţiei şi comerţul mondial.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a confirmat incidentul într-un comunicat care precizează că acesta s-a produs la ora locală 10:00 (05:30 GMT), în momentul în care nava americană se pregătea să pătrundă în Strâmtoarea Ormuz.

Teheranul a doborât pe 20 iunie o dronă americană care pătrunsese, conform evaluărilor sale, în spaţiul aerian iranian. Două zile mai târziu, preşedintele Donald Trump a declarat că a anulat în ultima clipă atacarea Iranului pentru a evita producerea de victime, ameninţând însă, ulterior, în mai multe rânduri cu represalii la adresa regimului de la Teheran.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: