SUA nu se răzgândesc! Evoluția războiului din Ucraina nu schimbă situația: „Președintele a precizat acest lucru!”

Sursa foto: Twitter

Statele Unite nu vor trimite soldați în Ucraina, în cadrul unor forțe de menținere a păcii, sub egida ONU, dar vor sprijini orice membru al NATO care va lua o astfel de decizie. Este punctul de vedere exprimat de ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield. În opinia sa, anumite state NATO ar putea decide să trimită trupe în Ucraina.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfeld, este de părere că participarea trupelor americane la un contingent de menținere a păcii din Ucraina este puțin probabilă. Un astfel de contingent ar putea fi constituit, sub egida Națiunilor Unite. Linda Thomas-Greenfeld a precizat că președintele american, Joe Biden, va discuta cu omologul său polonez problema aducerii forțelor de menținere a păcii în Ucraina. Subiectul va fi abordat cu prilejul vizitei pe care Joe Biden o va face în Polonia la finalul săptămânii.

Diplomatul american a precizat că este puțin probabil ca Statele Unite să ia parte la o astfel de misiune de menținere păcii. În schimb, Statele Unite vor susține orice aliat al NATO care va decide să ia parte la o astfel de misiune.

„Pot spune că trupele americane nu vor călca pe teritoriul Ucrainei. Președintele (Joe Biden - n.red.) a precizat acest lucru, dar alte țări NATO ar putea decide că vor să trimită trupe în Ucraina”, a spus Thomas - Greenfield.

Potrivit spuselor sale, o astfel de decizie va fi la îndemâna oricărui membru al Alianței.

Joe Biden va participa joi, 24 martie, la summitul NATO de la Bruxelles, după care va avea o întâlnire cu liderii Consiliului European. Statele Unite și națiunile aliate încearcă să exercite presiuni diplomatice și financiare asupra lui Vladimir Putin pentru a înceta invazia declanșată de Rusia în Ucraina care durează de aproximativ o lună.

Sursa foto: G4media

NATO exclude instituirea unei zone de excludere aeriană

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că aliații caută să „susțină Ucraina”, dar nu doresc să escaladeze tensiunile cu Rusia. Drept urmare, nu vor da curs cererii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a institui o zonă de excludere aeriană asupra Ucrainei.

„Este extrem de important să prevenim ca acest conflict să devină un război cu drepturi depline între NATO și Rusia, deoarece asta va provoca mult mai multe daune, mult mai multe morți și distrugeri decât ceea ce vedem acum în Ucraina”, a spus Jens Stoltenberg.

Ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarova, a afirmats că țara ei rămâne deschisă discuțiilor diplomatice cu Rusia în speranța de a opri vărsarea de sânge.