SUA îi învață pe ucraineni cum se economisește muniția

SUA îi învață pe ucraineni cum se economisește muniția Sursa foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Războiul din Ucraina a fost marcat de folosirea masivă a artileriei de către ambele părți, cu mii de obuze lansate zilnic în linia frontului. Acest lucru a pus în dificultate capacitatea americanilor și europenilor de a ține pasul cu consumul foarte mare de muniție. Statele Unite acordă acum prioritate ajutorării ucrainenilor prin schimbarea sitlului de luptă.

Țările occidentale sunt din ce în ce mai preocupate de capacitatea lor de a-și reaproviziona rapid stocurile. Statele Unite acordă acum prioritate ajutorării ucrainenilor prin schimbarea sitlului de luptă. Acesta ar trebui să se bazeze mai puțin pe artilerie și mai mult pe modul în care trupele se mișcă în teren, deoarece preocupările cresc cu privire la capacitatea aliaților occidentali de a reface stocurile de muniție.

Războiul din Ucraina a fost marcat de folosirea masivă a artileriei de către ambele părți, cu mii de obuze lansate zilnic în linia frontului. Acest lucru a pus în dificultate capacitatea americanilor și europenilor de a ține pasul cu consumul foarte mare de muniție.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, a declarat presei, după întâlnirea de la  Bruxelles cu lidei ai NATO că există preocupări tot mai mari la Washington cu privire la stocurile de muniție pentru artilerie. El a spus că Ucraina „a folosit multă muniție de artilerie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vom face tot ce putem, cooperând cu partenerii noștri occidentali pentru a ne asigura că putem să le oferim ucrainenilor cât mai multă muniție cât mai repede posibil.”

SUA și Europa caută modalități de a-și crește producția de obuze pentru propriile nevoi dar și pentru a furniza Ucrainei muniția de care are nevoie. Dar, atenția se îndreaptă acum și spre modul de antrenament care se desfășoară în Anglia și Germania și care are ca scop schimbarea felului în care militarii ucraineni ar trebui să se miște pe câmpul de luptă. Aceasta înseamnă să găsești modalități prin care poți evita adversarul fără a consuma prea multă muniție.

Marea Britanie, care a instruit deja 10.000 de soldați ucraineni în tactici de infanterie, s-a angajat să antreneze încă 20.000 în acest an, cu ajutorul Norvegiei, Țărilor de Jos și alți parteneri NATO. Franța și Australia au convenit să colaboreze pentru a produce mai multe muniții de 155 mm, care, în momentul de față, reprezintă coloana vertebrală a noului arsenal de artilerie al Ucrainei.

SUA va mări producția de obuze

De asemenea, SUA s-au mobilizat în ultimul an pentru a crește propria producție de obuze de 155 mm. Dar, Ucraina continuă să tragă mii de astfel de muniții într-o singură zi, consumând, până în prezent, peste un milion de obuze de 155 mm pe care SUA și aliații le-au trimis.

Armata SUA s-a angajat să-și tripleze producția lunară de obuze de la aproximativ 14.000 pe lună, câte se fabricau înainte de război, la 90.000 pe lună, până în anul 2025. Dar discuția nu se limitează doar la muniția pentru artileria clasică. În ultimele întâlniri de la Pentagon, oficialii americani i-au informat pe reprezentanții Kievului că nu au suficiente sisteme de rachete tactice ale armatei în depozitele sale pentru armata ucraineană, a informat luni Politico