Administraţia pentru aviaţia civilă din SUA (FAA) a emis noi avertizări la adresa companiilor aeriene, îndemnându-le la prudenţă atunci când operează în spaţiul aerian al Iranului, citând exemplul unui avion civil american, fără să dezvăluie cărei companii îi aparţinea, care a fost interceptat de către aparate de luptă în decembrie 2017, transmite Agerpres..

În directivele actualizate duminică, la expirarea celor de anul trecut, FAA invocă activităţi militare în spaţiul aerian iranian asociate conflictului din Siria.

Tensiunile între Washington şi Teheran au escaladat după anunţul făcut în luna mai de către preşedintele american Donald Trump privind retragerea SUA din acordul nuclear din 2015 şi reinstituirea sancţiunilor împotriva Iranului.

Trebuie să se ţină seama de deteriorarea relaţiilor între SUA şi Iran în momentul planificării zborurilor în spaţiul aerian iranian, apreciază Flight Service Bureau, care furnizează companiilor aeriene informaţii privind siguranţa spaţiului aerian dintr-o ţară sau alta, într-un e-mail trimis luni clienţilor săi.

Departamentul de Stat al SUA le recomandă cetăţenilor americani să se abţine de la efectuarea unor călătorii în Iran, indicând că există riscul de a fi reţinuţi în mod arbitrar şi de a ajunge la închisoare.