Studiul care relevă totul despre vaccinarea copiilor: Ce se întâmplă în cazul spitalizării. CDC a făcut publice datele

Studiul care relevă totul despre vaccinarea copiilor: Ce se întâmplă în cazul spitalizării. CDC a făcut publice datele sursă: EvZ

Ultimele imagini ale realității din România înfioară o lume întreagă. OMS a trimis o delegație în țară pentru a analiza motivele pentru care România are o rată de imunizare atât de mică, în ciuda vaccinurilor puse la dispoziție. Medicii au ajuns la capătul puterilor. Specialiștii avertizează că singura soluție pentru a depăși criza sanitară este vaccinarea. Inclusiv a copiilor. Cât de eficientă este, însă, aceasta în privința reducerii spitalizării minorilor?

Pfizer previne spitalizarea copiilor în procent de 93%

Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficiență de 93% în prevenirea spitalizării din cauza COVID-19 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, potrivit unui studiu realizat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Eficacitatea vaccinului diferă doar puțin în cadrul acestui grup de vârstă, cu o eficacitate de 91% pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și de 94% pentru cei cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Studiul a inclus 464 de pacienți - 179 spitalizați cu COVID-19 și 285 spitalizați din alte motive - din 19 spitale pediatrice din 16 state între iunie și septembrie 2021, o perioadă în care varianta Delta a fost dominantă. Majoritatea pacienților aveau cel puțin o afecțiune de bază (72%) și au frecventat școala fizic (68%), iar majoritatea pacienților proveneau din statele din sud, deoarece transmiterea COVID-19 a fost ridicată în această regiune în această perioadă.

Aproape 700 de copii au murit

Pacienții au fost considerați complet vaccinați împotriva COVID-19 dacă li s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech cu cel puțin 14 zile înainte de debutul bolii. Cei parțial vaccinați - cu o singură doză sau cu mai puțin de 14 zile de la a doua doză - au fost excluși din analiză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dintre cei 179 de pacienți spitalizați cu COVID-19 în cadrul studiului, 97% erau nevaccinați. Toți pacienții grav bolnavi au fost nevaccinați, inclusiv aproximativ 43% (77 de pacienți) au fost internați într-o unitate de terapie intensivă, 29 au primit suport vital în timpul spitalizării și 2 au murit.

Din august 2020, peste 65.000 de copii au fost spitalizați cu COVID-19 și aproape 700 au murit, potrivit datelor CDC.

Câți copii s-au vaccinat în SUA

Datele studiilor clinice de la Pfizer/BioNTech au constatat că vaccinul este 100% eficient împotriva spitalizării în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar această analiză a constatat, de asemenea, că vaccinarea este foarte eficientă în reducerea riscului de spitalizare în rândul celor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

În prezent, 46% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și 54% dintre cei cu vârste între 16 și 17 ani sunt complet vaccinați, potrivit datelor CDC, o proporție mai mică decât cea a oricărui grup de vârstă adultă.

„(n.r. Aceste) constatări subliniază importanța vaccinării pentru a proteja tinerii din SUA împotriva COVID-19, a simptomelor severe”, potrivit autorilor studiului. „Aceste date sugerează că o creștere a acoperirii vaccinale în rândul acestui grup ar putea reduce incidența COVID-19 severă în Statele Unite. Mai mult, pe măsură ce crește prezența la școală în persoană, este imperios necesar să se ia măsuri preventive multi-componente pentru a reduce incidența COVID-19 severă în rândul adolescenților, inclusiv vaccinarea”, au mai transmis aceștia, potrivit CNN.