Studiu științific exploziv: Extratereștrii există și deja au vizitat Pământul! Astronomical Journal lansează o ipoteză șocantă
- Dan Andronic
- 28 decembrie 2019, 08:00
Extratereștrii există! Un nou studiu științific publicat de Astronomical Journal lansează o explicație uluitoare. Călătoriile interstelare au avut loc, iar Pământul este considerat un soi de rezervație naturală.
Noile cercetări publicate într-un studiu în Astronomical Journal oferă informații suplimentare care ne invită să ne regândim viziunea asupra acestui subiect.
În vara anului 1950, fizicianul Enrico Fermi a pus o întrebare colegilor săi, în timpul prânzului:
„Nu te întrebi vreodată unde se află toată lumea?”
Se referea la viața extraterestră. Pământul are 4,5 miliarde de ani. Universul nostru are aproximativ 13,8 miliarde de ani.
Enrico Fermi a propus să ne gândim că în această perioadă, galaxia a fost condusă de extratereștrii inteligenți, avansați din punct de vedere tehnologic. Cu toate acestea, nu avem nicio dovadă, în ciuda a zeci de ani de căutare. Acest postulat a devenit cunoscut sub numele de Paradoxul Fermi. Pe scurt, câteva dintre principalele puncte ale acestui paradox, oficializate de Michael H. Hart, sunt:
- Există miliarde de stele în galaxie asemănătoare Soarelui și multe dintre aceste stele sunt cu miliarde de ani mai în vârstă decât Sistemul solar.
- Cu o mare probabilitate, unele dintre aceste stele au planete asemănătoare Pământului și dacă Pământul este tipic vieții, pe alte planete s-ar putea să se fi dezvoltat deja o viață inteligentă.
- Unele dintre aceste civilizații ar fi putut dezvolta deja călătoria interstelară, un pas pe care Pământul îl investighează în acest moment.
- Chiar și cu viteze subluminice (mici) ale călătoriei interstelare, așa cum este imaginată în prezent, galaxia Calea Lactee ar putea fi complet explorată în câteva milioane de ani.
Acum, puteți avea o vedere mai clară a motivului pentru care acest paradox este atât de interesant pentru oamenii de știință și se fac tot timpul investigații suplimentare, iar șansele de a afla ceva concret par a fi cu adevărat mari.
Așteptarea că Universul ar trebui să fie plin de viață inteligentă este legată de modele precum ecuația lui Drake, ceea ce sugerează că, chiar dacă probabilitatea dezvoltării unei vieți inteligente pe o anumită planetă este mică, multitudinea de locuri posibile ar trebui totuși să producă un număr mare de civilizații potențial observabile.
Astronomical Journal zguduie lumea științifică
Acest nou studiu oferă o perspectivă diferită asupra întrebării: poate extratereștrii își iau timpul și sunt mult mai strategici. "Dacă nu țineți cont de mișcarea stelelor atunci când încercați să rezolvați această problemă, rămâneți practic cu una dintre cele două soluții", a spus Jonathan Carroll-Nellenback, autorul principal al studiului. „Ori nimeni nu părăsește planeta pe care locuiesc, ori suntem de fapt singura civilizație tehnologică din galaxie.”
Ce vrea să spună? Stelele orbitează centrul galaxiei pe trasee diferite, cu viteze diferite. Ocazional orbitele se apropie reciproc, astfel încât extratereștrii ar putea aștepta ca următoarea lor destinație să se apropie, arată studiul Caroll-Nellenback.
Cercetătorii au formulat diferite teorii care încearcă să răspundă la Paradoxul Fermi, inclusiv posibilitatea ca toate viețile extraterestre să se formeze în oceane sub suprafața unei planete. Există chiar „ipoteza zoologică” care spune că civilizațiile din galaxia noastră au decis să nu ne contacteze pentru a ne „păstra” într-un mod analog cu modul în care noi păstrăm unele locuri naturale - sau chiar pentru a le împiedica să obțină un fel de „boală” de la noi.
Un fapt crucial pentru acest nou studiu este faptul că, așa cum am menționat anterior, galaxia se mișcă. Astfel, extratereștrii ar putea aștepta o distanță optimă de călătorie pentru a explora noi teritorii.„Dacă este suficient de mult timp un miliard de ani pentru o asemenea călătorie, atunci asta este o soluție pentru paradoxul Fermi”, a spus Carroll-Nellenback.
Un alt lucru important de remarcat este faptul că echipa de cercetare nu a încercat să ghicească motivațiile sau politica extratereștrilor, lucru care întârzia de obicei încercările de rezolvare a paradoxului Fermi.
Trebuie, de asemenea, să considerăm că conștiința noastră și percepția noastră despre conceptul de „civilizație” pot juca un rol crucial în acest tip de studii. Deci, predicțiile noastre se pot baza pe propriul comportament. „Am încercat să oferim un model care să includă cele mai puține presupuneri sociologice”, a spus Carroll-Nellenback.
Până în prezent, am detectat aproximativ 4.000 de planete în afara sistemului nostru solar și nici una nu s-a dovedit a fi capabilă să ofere condiții de viață. Dar mai avem mult de căutat - există cel puțin 100 de miliarde de stele pe Calea Lactee și chiar mai multe planete, așa că mai avem multe de explorat. Poate, fuzionând filosofia cu știința pentru o clipă, am putea crede că, la un moment dat, dacă există în realitate viață extraterestră în Univers, noi (sau copiii noștri, nepoții sau strănepotii) o vom cunoaște.