STS, tur de forță la prezidențiale. Câți agenți a detașat pentru alegerile de duminică

STS, tur de forță la prezidențiale. Câți agenți a detașat pentru alegerile de duminică

Anunț important din partea STS cu privire la alegerile de duminică, 24 noiembrie.

Serviciul de Telecomunicații Speciale informează că peste 1.600 de angajaţi vor asigura duminică asistenţa tehnică pentru operatorii de calculator şi preşedinţii secţiilor de votare din ţară şi din străinătate, precum şi intervenţie operativă.

„La nivel naţional sunt 1.600 de angajaţi ai STS care sunt implicaţi în tot ceea ce înseamnă asigurarea tehnică a procesului electoral. La centrul de suport apelează operatorii de tablete sau preşedinţii de secţii dacă întâmpină diferite probleme tehnice, legislative şi colegii care preiau apelurile îi întreabă cu privire la situaţiile apărute, ce probleme au şi încearcă să remedieze telefonic tot ce înseamnă disfuncţionalităţi”, a declarat coordonatorul Centrului de Preluare a Apelurilor din cadrul STS, Laurenţiu Ilinca.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care nu se reuşeşte remedierea telefonică a problemelor, există un centru de intervenţie care se poate deplasa în cel mai scurt timp – maximum 45 de minute! „Pe fiecare tabletă este aplicaţia privind verificarea dreptului la vot şi care interoghează sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal”, a mai spus oficialul STS, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Laurențiu Ilinca a precizat că sunt 41 de centre de preluare a apelurilor, câte unul în fiecare judeţ din ţară şi unul pentru Bucureşti - Ilfov şi străinătate, care funcţionează 24 de ore din 24.

Conform legislației, personalul STS asigură asistenţa tehnică pentru utilizarea echipamentelor din secţiile de votare şi consiliază operatorii de calculator cu privire la utilizarea tabletelor şi aplicaţia pentru verificarea dreptului de vot.