Autoizolarea i-a plictisit pe mulți. În SUA, mai multe persoane au început să se plână, pe Twitter, mai în glumă, mai în serios, de faptul că își consumă rațiile mult mai devreme decât în mod obișnuit, din cauza stresului sau a lipsei de mișcare.

Oamenii au recunoscut că mânâncă din ce în ce mai mult pe fond de stres și s-au plâns în mediul virtual că se vor îngrășa foarte mult pe perioada carantinei. Au comparat situația lor cu cea a unui student în primul an de facultate (intitulat pe Twitter drept freshman 15), care, adesea, ia în greutate în tot acest timp.

„Eu, în camera mea, mâncând toate gustările mele de carantină care ar fi trebuit să-mi ajungă o lună, nu două zile”, a fost mesajul postat al unui utilizator Twitter.

Un altul a împărtășit patru fotografii diferite cu Keanu Reeves, scriind: „Consum toate produsele alimentare din carantină în prima zi”.

„Rezistența la nevoia de a mânca la fiecare 15 minute este remarcabil de dificilă în timp ce mă află în carantină”, a recunoscut una dintre persoane.

„Mai mânâncă cineva stocul pe trei zile într-o zi? Dacă nu, nici eu” / „LA Fitness este închis tot restul lunii și sunt blocat acasă mâncând toate mâncarea mea din carantină” / „Mi-e dor de sala de sport. Antrenamentele la domiciliu nu sunt pe placul meu”, au mai fost câteva „plângeri”.

 

O astfel de sesizare a venit și din partea actorului Jason O’Mara, care a scris pe Twitter: „Ziua 4 a autoizolării mele. Mi-am mâncat greutatea în snacks-uri și am urmărit aproape tot ce este pe Netflix. În acest ritm, voi începe să consum și hrană pentru câini”.