Strategie nucleară împotriva Bruxelles-ului: Boris Johnson pregătește Armageddonul pentru UE

Strategie nucleară împotriva Bruxelles-ului: Boris Johnson pregătește Armageddonul pentru UE

Premierul britanic vrea să facă Uniunea Europeană să regrete că a blocat Brexitul și are un plan secret inspirat din filmul-catastrofă cu Bruce Willis.

Boris Johnson rămâne neclintit în decizia de a părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie și amenință Bruxelles-ul cu subminarea din interior, dacă liderii europeni nu acceptă un nou acord sau împiedică ieșirea fără tratat. Potrivit Sunday Telegraph, care a discutat cu doi miniștri ai cabinetului Johnson, Marea Britanie va încerca să profite de toate drepturile pe care i le conferă statutul de membru al UE pentru a pune bețe în roatele Uniunii. Printre acțiunile de sabotaj pe care guvernul britanic le are în vedere se numără blocarea bugetului UE pentru 2021-2027 (aflat acum în negocieri) sau numirea Nigel Farage, liderul Brexit Party, în funcția de comisar european.

Această strategie a fost sprijinită deschis sâmbătă de Steve Baker, fost ministru britanic pentru Brexit, care a comparat-o cu lansarea „unei rachete nucleare în inima unui asteroid”. El a declarat pentru Daily Telegraph: „Îl susțin fără rezerve pe Nigel Farage pentru a fi viitorul nostru comisar european, în cazul nefericit că va fi nevoie”. Și a adăugat: „Strategia este inspirată de filmul Armageddon. Este acel moment în care ei încearcă să salveze lumea, așa că aterizează pe asteroid și pun o bombă nucleară în inima asteroidului. Nigel Farage este această armă nucleară.”

Săptămâna trecută, Boris Johnson a prezentat noul său acord pentru Brexit, care constă în menținerea Irlandei de Nord în piața unică a UE, dar în conformitate cu regulile vamale britanice. Premierul a declarat că propunerea sa este un „compromis practic care cedează atunci când e necesar”, prin care Marea Britanie „sare pe o insulă în mijlocul fluviului”. Într-un articol publicat duminică în presa britanică, Johnson a adăugat: „Dacă trebuie să ieșim cu un acord, avem nevoie ca UE să sară și ea de pe malul ei și să ni se alăture (pe insulă), demonstrându-și propria voință de a încheia un acord pe care parlamentul britanic să-l poată susține”.

 „Să mă demită Regina!”

Pentru a pune în aplicare voința poporului britanic și a ieși din UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord, Boris Johnson este gata să provoace la nevoie o criză constituțională fără precedent,. El s-a declarat pregătit să se „baricadeze” în biroul său din Downing Street 10 și să-i ceară Reginei să-l demită. dacă parlamentarii îi răstoarnă guvernul printr-un vot de neîncredere, a declarat un înalt oficial Conservator pentru ediția de duminică a Times.

De asemenea, premierul este gata să meargă în fața justiției pentru încălcarea legii, decât să amâne încă o dată Brexitul.

O lege aprobată luna trecută îl obligă pe Johnson să ceară de la UE o amânare de trei luni a Brexitului, dacă nu ajunge la un acord cu Bruxelles-ul până pe 19 octombrie. O altă lege împiedică guvernul să părăsească UE fără acord.

Însă premierul continuă să afirme nesmintit că Brexitul va avea loc de Halloween, așa cum era prevăzut. „Până când poliția nu se prezintă la ușa Downing Street 10 cu un mandat de arestare pentru prim-ministru, acesta nu va pleca”, a declarat oficialul citat de Sunday Times.

Opoziția în alianță cu rebelii Conservatori pregătește răsturnarea lui Boris Johnson, dacă acesta nu acceptă să solicite UE amânarea Brexitului. În locul lui Johnson ar urma instalat un premier interimar. Cel mai vehiculat nume este al președintelui Camerei Comunelor, John Bercow, un militant fervent împotriva ieșirii din UE. Însă, Johnson a avertizat că, într-un asemenea caz, va sfida hotărârea Parlamentului și îi va cere Reginei să îl demită.

„Nicăieri în regulamentul Parlamentului nu se afirmă că trebuie să demisionezi”, a declarat oficialul pentru Times. „Regina nu îl va demite pe prim-ministru. Ea va dizolva Parlamentul și va lăsa poporul să decidă.”

Ultima oară când un monarh englez a destituit un premier a fost în 1834, când regele William al IV-lea l-a demis pe lordul Melbourne.

Ne puteți urmări și pe Google News