Strategia de apărare a României și dispariția câmpului de luptă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Strategia de apărare a României și dispariția câmpului de luptă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De asemenea, densitate trupelor pe câmpul de bătălie a scăzut în mod spectaculos. În antichitate, falanga macedoneană, sau rândurile de hopliți spartani, dădeau o densitate de doi, până la patru soldați pe metrul pătrat. War and Peace Institute spune că densitatea militarilor în Războiul Civil American a fost de un militar pe 285 de metri pătrați. În WW1 rata de dispersie a fost ridicată la 2.475 metri pătrați, în WW2 la 27.500 metri pătrați, iar Războiul din Golf a stabilit recordul de un militar la 426.400 metri pătrați.

 Din WW1 războiul, câmpul de bătălie a căpătat noi dimensiuni, s-a extins în aer, sub apă și sub pământ. În WW2, câmpul de bătălie a înglobat și pe civili, prin atacarea barajelor din Germania și atomizarea de către americani a două orașe japoneze, fără nicio valoare militară, dar care au avut doar nenorocul să aibă un cer senin.

Războiul Rece a extins dimensiunile câmpului de bătălie la dimensiunile planetei. Armele preferate au fost propaganda și activismul. După cum arătam mai sus, multimedia și-a arătat colții!

De exemplu, imediat ce a început Războiul Rece, Pentagonul a elaborat Bombing Encyclopedia of the World. Obiectivul principal al aceste cărți de telefon a fost, dau în original, pentru păstrarea acurateței: ”a pre-analysis of the vulnerability of the USSR to strategic air attack and to carry that analysis to the point where the right bombs could be put on the right targets concomitant with the decision to wage the war without any intervening time period whatsoever.”  În anii 60, Single Integrated Operational Plan, avea toate instrucțiunile pentru lansarea a 3.204 dispozitive atomice în 1.078 locații sensibile din URSS, Europa de Est, inclusiv România, care era vizată de 29 de explozii atomice, și China. Ceea ce l-a făcut pe președintele Kennedy să declare:  ”…the envisioned battlefield was now truly global in both its planetary reach and the abolition of any meaningful discrimination between civilian and military targets.” Și a făcut să se știe, prin media, de către potențialii ostili, câte bombe atomice le pot cădea în cap!

Ne puteți urmări și pe Google News

Câmpul de bătălie a mai luat o dimensiune, începând din anii 60 ai secolului trecut, cea spațială, cosmică, prin apariția sateliților militari, spioni și a platformelor spațiale de lansat rachete.