Stolojan, emoţii la botezul fiului soţilor Turcan

Stolojan, emoţii la botezul fiului soţilor Turcan

Fiul consilierului lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, şi al vicepreşedintelui PD-L, Raluca Turcan, a fost botezat ieri.

Evenimentul religios a avut loc la Biserica Domniţa Bălaşa din Capitală. Naşii, cuplurile formate din liderul liberal democrat Theodor şi Elena Stolojan (cei care i-au cununat pe soţii Turcan) şi cel format din Mario Ancuţa şi vedeta TV Raluca Moianu au ajuns la biserică cu câteva minute înainte de ora 14.00, cea programată oficial pentru ceremonie. Micuţul Eric Octavian, în vârstă de patru luni, a coborât dintr- un Mercedes, în braţele Elenei Stolojan, cea care l-a ţinut în braţe pe toată durata slujbei. Hăinuţele pentru cel mic au fost aduse de Mario Ancuţa. Cel mai vizibil emoţionat dintre naşi a fost Theodor Stolojan, care a apreciat faptul că are un fin liniştit. „A mai plâns puţin, dar a fost cuminte“, a declarat acesta.

Meseria de părinte

Dacă actualul consilier de stat a putut să-şi ascundă emoţiile în spatele unui zâmbet, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre deputatul Raluca Turcan. Ea a izbucnit în lacrimi în momentul în care fiul său a fost scufundat în cristelniţă. La finalul slujbei, părinţii au declarat că au fost emoţionaţi. „E un copil cu multă personalitate“, a mai adăugat Raluca Turcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat pe lângă rudele şi apropiaţii cuplului Turcan şi fostul ministru al integrării europene, Anca Boagiu, precum şi designerul Mihai Albu, însoţit de soţia sa, Iulia.

Petrecerea de botez a avut loc ieri seară la restaurantul „Capşa“, loc recomandat de Raluca Moianu, care a celebrat botezul fiicei ei în acelaşi loc, în urmă cu trei ani. Printre invitaţi s-a numărat aproape toată conducerea liberal-democrată şi preşedintele Traian Băsescu, care a lipsit de la ceremonia religioasă.

Un nou politician?

Valeriu Turcan a declarat că nu îşi mai doreşte un copil în prezent, ci doar ca Eric Octavian să fie sănătos. Cât despre un al treilea politician Turcan, părinţii susţin că decizia îi va aparţine în totalitate celui mic.

Raluca Turcan, în vârstă de 31 de ani, este căsătorită cu purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale din 2004. Ea l-a născut pe Eric Octavian pe 8 octombrie, anul trecut, după ce şi-a continuat activitatea politică până în ultimul moment al sarcinii. Fost parlamentar PNL, ea s-a desprins din formaţiunea liberală şi s-a îndreptat spre PLD. În prezent, ea este vice-preşedinte PD-L.

Valeriu Turcan, în vârstă de 32 de ani, a fost jurnalist şi deţine în prezent funcţia de consilier de stat şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţ iale.

Apasă aici pentru a vedea o galerie de imagini de la botez. BOTEZURI DE LUX

Copii de bani gata pentru prima oară în biserică

> Amalia şi Ilie Năstase au botezat-o pe micuţa Ema Alexandra pe 15 ianuarie anul trecut. Micuţa a fost creştinată la biserica Sfântul Elefterie din Capitală, iar petrecerea a avut loc la Hotelul Ramada Nord din Bucureşti.

> Diana Lăscărescu şi Dan Şucu şi-au botezat băieţelul în octombrie 2006 la Biserica Sfântul Spiridon Vechi din Capitală. Botezul micuţului Dan Matei a fost sărbătorit mai apoi de mulţi invitaţi la „Vila Lac“, din Bucureşti.

> Romaniţa şi Adrian Iovan l-au botezat pe micuţul Albert la Mănăstirea Ghighiu, aflată în apropiere de Ploieşti, tot la sfârşitul lui ianuarie anul trecut. Petrecerea a avut loc la Clubul Diplomaţilor, din Bucureşti.

> Monica şi Irinel Columbeanu. În mai anul trecut, soţii Columbeanu au botezat-o pe micuţa Irina la Biserica din Izvorani, acolo unde a fost botezată şi Monica înainte de căsătoria cu Irinel. Seara a avut loc o petrecere fastuoasă, organizată pentru cei 200 de invitaţi.

> Consuelo şi Adrian Mutu. Micuţa Adriana Mutu a fost botezată ortodox de doi preoţi români. Atât ceremonia religioasă cât şi petrecerea de după au avut loc în Italia, la Catena, lângă Florenţa. Naşi au fost Mihaela şi Nicu Gheară.

> Nadia Comăneci şi Bart Conner. Celebra gimnastă şi-a botezat micuţul pe 28 august 2006. Ceremonia de botez a fost oficiată de arhimandritul Nikodim, la Biserica Ortodoxă românească din Los Angeles, iar petrecerea fost organizată la Beverly Hills, în casa Anastasiei Soare, naşa micuţului Dylan Paul. Apasă aici pentru a vedea o galerie de imagini de la botez.