Știrea momentului pentru proprietarii de carduri Revolut. ANAF poate cere băncii din Lituania să te toarne

Știrea momentului pentru proprietarii de carduri Revolut. ANAF poate cere băncii din Lituania să te toarne Modificări la Revolut. Se măresc comisioanele pentru transferurile de pe alte carduri. Sursa: Arhiva EVZ

Nici cei care au carduri Revolut nu au cum să scape de foamea de bani a guvernului. Dacă trăiești în România, ANAF poate obliga banca din Lituania să comunice toate tranzacțiile făcute prin acest sistem. Trucul e simplu: Fiscul invocă „suspiciuni de evaziune fiscală”.

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a recunoscut că Revolut poate fi nevoită să ofere autorităţilor române informaţii despre toate tranacțiile făcute prin acest sistem, dacă Fiscul invocă „suspiciuni de evaziune fiscală”, așa că tranzacțiile celor care au card la banca din Litunia pot fi monitorizate.

„Da, cu siguranţă da! Revolutul este o bancă care se supune regulilor bancare. Orice informaţie pe care o solicităm către Revolut ne este pusă la dispoziţie”, a răspuns șeful ANAF, potrivit news.ro.

Președintele ANAF a mai declarat că Fiscul comunică cu Revolut și că știe toate informațiile despre o tranzacție. „Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF sau că ele nu intră în sistemul general de plăţi. Ele intră în sistemul general de plăţi şi pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală”, a punctat Heiuş, apoi a precizat că există o colaborare „foarte bună cu Revolut Bank”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Big Data. Programul care va notifica românii cu datorii la ANAF

Sursa: Dreamstime.com

Record de tranzacții realizate cu Revolut

Potrivit unui raport, clienții Revolut din piața locală au realizat un număr record de 203 milioane de tranzacții. Românii au stabilit, în 2022, un nou record privind numărul de tranzacții realizate cu Revolut în scopul achizițiilor de bunuri și servicii – 203 milioane de tranzacții, cu 90% mai multe decât în 2021, arată un studiu publicat, luni, de Revolut.

În topul creșterilor după numărul de tranzacții, în 2022 față de 2021, s-au aflat categoriile de bugete: divertisment (+37%), cumpărături/ shopping (+34%), restaurante (+33%). Valoarea medie a cheltuielilor realizate cu Revolut, pe parcursul anului 2022, de un utilizator mediu al super-aplicației financiare a fost de 2.181 de euro, iar valoarea medie a unei tranzacții a fost de 18,3 euro.

Aanul trecut, clienții Revolut din România au cheltuit cel mai mult la shopping (18% din suma totală a plăților către comercianți), procent inferior, totuși, celui înregistrat în 2021 de aceeași categorie de cheltuieli, care a reprezentat o cincime (20%) din suma totală a plăților către comercianți.