Evenimentul Zilei > Politica > Ştirea despre amenda primită de Cîţu în SUA, comentată de Simona Ionescu şi Mirel Curea
Ştirea despre amenda primită de Cîţu în SUA, comentată de Simona Ionescu şi Mirel Curea

Ştirea despre amenda primită de Cîţu în SUA, comentată de Simona Ionescu şi Mirel Curea

Ştirea despre amenda primită de Florin Cîţu pentru conducere sub influenţa alcoolului, când studia în SUA, a generat multe reacţii din partea politicienilor şi a jurnaliştilor, printre care se numără Simona Ionescu, redactor-şef al site-ului evz.ro, dar şi Mirel Curea, prim redactor-şef adjunct.

Amintim că ştirea despre problemele pe care premierul le-a avut cu legea americană a fost lansată pe site-ul legalizam.ro, ai carui reprezentanţi au şi explicat cum s-a ajuns la această dezvăluire de senzaţie.

Dedicaţie specială pentru Florin Cîţu

„Motivul pentru care aceasta știre despre prim-ministrul României iese la iveala dupa 20 de ani, este că Florin Cîțu candidează pentru postul de președinte al PNL. Datorită acestui fapt, sursele noastre politice, care susțin contracandidatul domnului Cîțu, au început să îi sape groapa și ne-au furnizat această informație pe care noi o considerăm de interes public”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la legalizam.ro.

Ulterior, liderul Guvernului României a confirmat miercuri că în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în SUA pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Florin Cîţu

Totodată, el a subliniat că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump. La finalul şedinţei de guvern, când a fost întrebat, cum comentează informaţiile potrivit cărora în anul 2000 a fost „închis” două zile pentru că ar fi condus „sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”, Cîţu a răspuns:

Premierul nu crede în coincidenţe

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI. Este vorba despre conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este «a misdemeanor», este o contravenţie.

Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie. Apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu, care s-a referit la lupta pe care o va duce cu Ludovic Orban la 25 septembrie pentru şefia PNL, în cadrul alegerilor interne de la Congresul PNL.

Cristian Tudor Popescu şi Mircea Badea l-au făcut KO pe Florin Cîţu după ce au aflat care au fost isprăvile tânărului Florin Cîţu în SUA.

Simona Ionescu şi lecţia scheletelor din dulap

„Din toată povestea asta cu condamnarea lui Cîțu în America, dezvăluită de nici n-are importanță cine, poate că acum vor înțelege toți cei care se cred pe cai mari că li se știe orice schelete din dulap, că oricând pot fi umpluți din cap până-n picioare cu noroiul propriilor fapte (mici, mari, nu contează) și că dacă nu învață să calce ca elefantul într-un magazin cu porțelanuri, s-ar putea să plângă-n pernă.

Simona Ionescu

Nu credeți că vremea dosarelor contrafăcute s-a terminat, aia de o negați mulți cu vehemență, fiindcă vă servea intereselor. S-au inventat alte metode.  După 20 de ani de la consumul din America…WOW!!!”, a scris Simona Ionescu pe Facebook.

Mirel Curea n-are dubii: USR-Plus l-a lucrat pe Cîţu

„Crede cineva întâmplător faptul că premierul Cîțu a fost dat în gât cu pârnaia făcută în SUA de «legalizăm.ro», site-ul unei organizații care are drept scop «legalizarea marijuanei in Romania, pentru consum si cultivare în scop recreativ»?

Bine, s-o creadă! Fac pariu că Florin Cîțu a înțeles exact. Și nu, documentele și informațiile nu au venit din zona PNL-Orban, ci din zona USR-Plus, drept represalii la atacurile liberale la adresa tefeliștilor din coaliție”, a scris Mirel Curea pe Facebook.

Mirel Curea msauri pandemie
Mirel Curea

Susţinere din partea UDMR

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că această dezvăluire nu este un subiect pentru coaliţie:

„Nu cred că este subiect de coaliţie acum 20 de ani cineva ce a făcut. Fiecare îşi asumă ceea ce a făcut. Cred că domnul prim-ministru şi-a asumat acest lucru şi a fost deschis şi sincer, din ceea ce am înţeles, la întrebarea presei.”

Orban nu ştia despre amenda din SUA

Conform surselor politice ale jurnaliştilor de la Agerpres, preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu a deţinut informaţii despre episodul referitor la condamnarea lui Florin Cîţu în SUA.

„Actualul premier nu i-a comunicat nimic despre acele evenimente, nici la momentul desemnării ca ministru al Finanţelor, nici la momentul desemnării şi susţinerii ca prim-ministru. Preşedintele PNL nu doreşte ca acest episod să devină subiect în campania internă din PNL”, au afirmat surse liberale apropiate preşedintelui Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News