Fostul căpitan al lui Liverpool și al reprezentativei Angliei a strâns nu mai puțin de 690 de partide oficiale pentru „cormorani”. Alături de Liverpool, „Stevie G” a cucerit 11 trofee, în perioada 1998-2015. Până în vara anului trecut a îmbrăcat tricoul formației LA Galaxy, din liga nord-americană de fotbal (MLS).

„Mă simt norocos pentru că am trăit atât de multe momente minunate de-a lungul anilor. Am avut o carieră incredibilă şi sunt recunoscător pentru fiecare clipă trăită la Liverpool, la naţionala Angliei şi la LA Galaxy”, a afirmat Gerrard, potrivit BBC.

Nu a reușit niciodată să câștige titlul în Anglia, dar este al patrulea cel mai selecționat jucător din istoria naționalei din Albion. În urmă cu o săptămână, legendarul Gerrard a fost ofertat de gruparea engleză MK Dons, însă pentru a ocupa funcția de antrenor, dar și de jucător, de la scoțienii de la Celtic Glasgow, însă a spus pas celor două variante. Sunt șanse ca în viitorul apropiat să ocupe, în schimb, un post în conducerea lui Liverpool.