Deşi Stela Popescu era prezentă zilnic în casele românilor, datorită reclamelor pe care ea le făcea, nu multă lume ştia detalii improtante din viaţa actriţei. 

Spre exemplu, puţini ştiau că marea actriţă nu şi-a dorit copii, dar că a adoptat o fată.

„Dacă bărbatul îşi doreşte copii, îi vei face copii. Eu am avut noroc că nici Puiu al meu nu a vrut copii. El mi-a zis: «Dacă vrei să faci, poţi să faci, dar să ştii că eu nu vreau»“, spunea Stela Popescu cu mulţi ani înainte să moară.

Chiar dacă nu a avut copii cu fostul ei soţ, regizorul Puiu Maximilian, Stela Popescu a fost de acord să o adopte pe fata cumnatului ei.

Stela Popescu a adoptat-o pe Doiniţa când fata avea doar 15 ani. 

„Eu trăiam în Cehoslovacia împreună cu mama mea şi la vârsta de 13 ani mi-a spus că tatăl meu natural e român şi locuieşte în România, aşa că la 15 ani am plecat la el. Tatăl meu a fost bolnav.

Când m-au văzut pe drumuri, Stela a spus că mă opresc la ei“, povestea Doiniţa în urmă cu mai mulţi ani.

De-a lungul anilor, despre Doiniţa Maximilian nu s-au aflat foarte multe lucruri, ştiindu-se însă că ea este cea care a găsit-o moartă în casă pe Stela Popescu, în luna noiembrie a anului 2017. 

 Doiniţa a fost căsatorită cu celebrul actor Radu Gheorghe, cu care are o fată, Stanca. Tânăra este, la randul ei, mămica unui băieţel, strănepotul după care Stela Popescu era topită.

În calitate de unică moştenitoare a bunurilor actriţei, Doina Maximilian a devenit proprietara unui bloc, a unei vile din Crevedia, a uneia în staţiunea 2 Mai şi a unui conac unde Regina Comediei a locuit până în ultima clipă a vieţii, potrivit celor de la Click.

„De când a murit Stela, e o altă existenţă pentru mine, e totul mult mai apăsător. Am fost ca şi copilul ei, ea e o parte din mine. I-am făcut pomana de un an alături de familie şi de cei apropiaţi.

Nu ştiu dacă o să stau în continuare în casa Stelei. E o locuinţă veche, are probleme cu instalaţia plus altele pe care prefer să nu le detaliez“, a dezvăluit Doiniţa Maximilian.