Ştefan Iordache, înmormântat cu onoruri militare

Ştefan Iordache, înmormântat cu onoruri militare

Marele actor a fost înmormântat în această după-amiază, în jurul orei 14:00, cu onoruri militare la Gruiu, o localitate din apropierea Bucureştiului, în care artistul avea o casă de vacanţă.

După slujba de înmormântare, care a început la ora 12:00 în biserica din sat, trupul neînsufleţit al artistului a fost înhumat în cavoul pe care Ştefan Iordache şi l-a construit în cimitirul din Gruiu.

După ce ieri aproximativ o mie de oameni i-au adus un ultim omagiu, în foaierul Teatrului Naţional, celui care a fost "cel mai iubit dintre pământeni", astăzi, în jur de 500 de persoane au venit în sătucul ilfovean pentru a-si lua rămas bun de la artist.

Cei care au dorit să fie alături de marele actor pe ultimul său drum au avut la dispoziţie două autocare care au plecat din Capitală la ora 9:00, din faţa restaurantului Cina, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de sătenii care l-au îndrăgit pe regretatul actor s-au aflat şi colegi de scenă precum Mitică Popescu, Radu Beligan, Mircea Albulescu, Marius Stănescu, dar şi cântăreţi cu care Ştefan Iordache a colaborat, printre care Angela Similea, Nelu Ploieşteanu, Marius Mihalache.

La slujbă a asistat şi o delegaţie din Calafat, oraşului natal al actorului, care a depus o coroană de flori din partea Primăriei localităţii.

Oamenii prezenţi la ceremonia de înmormântare i-au adus artistului, cu lacrimi în ochi, ca ultim omagiu, un ropot de aplauze. În plus, reprezentanţii Comandamentului Garnizoanei Bucureşti Regimentul 30 Gardă au tras trei salve de puşcă în memoria actorului, care a beneficiat de onoruri militare în calitate de medaliat al Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer, pe care l-a primit în 2000, odată cu avansarea la gradul de ofiţer.

Citiţi şi "Soţia lui Ştefan: "Aşteaptă-mă!""