Patru stațiuni românești, unice în lume. Turiștii sunt vrăjiți

Patru stațiuni românești, unice în lume. Turiștii sunt vrăjiți Băile Tușnad. Sursa foto: Arhiva EVZ

În România există 4 stațiuni unice în lume. Și turiștii străini au fost impresionați de frumusețea acestora. Aici se găsesc peisaje spectaculoase, dar și o mulțime de atracții pe care le poți face singur, cu prietenii sau cu familia.

Stațiuni românești unice în lume

Peștera Urșilor din Parcul Național Munții Apuseni care atrage o mulțime de turiști în fiecare an. Aceasta este una dintre cele mai renumite peșteri din România și a fost descoperită în mod accidental în anul 1975. De atunci, ea a devenit un punct de atracție major pentru turiști datorită formațiunilor sale impresionante de stalactite și stalagmite, precum și datorită fosilelor de urși preistorici găsite aici. Și turiștii străini vin să viziteze această peșteră, care este foarte populară pe Internet.

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor. Sursa foto peșteraurșilor.ro.

Poți avea experiențe unice și la Băile Tușnad. Turiștii pot ajunge foarte ușor la Lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa Centrală situat într-un crater vulcanic și păstrat în starea sa naturală. Aici se găsesc și alte atracții turistice impresionante.

Stațiunea Băile Tușnad.

Băile Tușnad. Sursa foto: dreamstime.com

Salina Turda

Salina Turda este una dintre cele mai fascinante saline din România. Aceasta este situată în apropiere de Cluj. De la Mina Iosif la bazinul de înot, de la facilitățile SPA la centrul de tratament, până la Sala Puțului de extracție și Mina Terezia, Salina Turda promite o experiență unică. În zonă se găsesc o mulțime de hoteluri și pensiuni care îți taie răsuflarea.

Ne puteți urmări și pe Google News
Salina Turda

Salina Turda. Sursa: arhiva EVZ

Canionul Șapte Scări

Între atracțiile preferate ale turiștilor în județul Brașov se numără și Canionul Șapte Scări, o impresionantă incursiune montană. Acest traseu este definit de cele șapte serii de trepte, cu înălțimi variind între 2,5 metri și 15 metri.

Canionul Șapte Scări

Canionul Șapte Scări. Sursa foto Youtube

Punctul de intrare în aventura Canionului Șapte Scări se află în localitatea Timișu de Jos, accesibil de pe drumul național D1. Nu necesită un echipament special, deoarece traseul este considerat ușor. Cu toate astea, este bine să te îmbraci cât mai lejer și să îți iei adidași. Cei care ajung aici pot vizita și Piața Sfatului, Biserica Neagră sau Poiana Brașov, potrivit Cancan.