Stațiunea regilor renaşte cu banii unui milionar. Comoara uitată a României

Un medic a murit în piscina unei pensiuni. Avea doar 28 de ani

Stațiunea preferată a regilor a fost redeschisă de un milionar. El a investit sume mari de bani pentru a îi atrage pe turișii care au uitat de acest colț de rai. Aici se află numeroase atracții și peisaje de vis.

Stațiunea Vața de Jos se află în valea Crișului Alb, pe clina nordică a Munților Zarandului, în depresiunea cu același nume, la o distanță de 19 km până în orașul Brad, la 58 km de municipiul Deva, la 142 km de municipiul Oradea, respectiv la 139 km de municipiul Arad.

Această stațiune, preferata regilor, a fost redeschisă de un milionar din Cluj-Napoca. Cei cazați în Complexul Vața Băi vor achita pe weekend 30 de lei pentru a intra la ștrand, iar clienții din afară vor plăti 60 de lei.

În timpul săptămânii, prețul este de 25 de lei, respectiv 50 de lei pentru cei din afară. La ștrandul Apollo, de la Băile Felis, accesul este 50 de lei, copiii plătesc 25 de lei, iar cei până în patru ani intră gratuit. Diferența este de ofertă. La Felix sunt și tobogane mari, 10 bazine și alte condiții.

O ceafă la grătar, de 165 de grame, costă 20 de lei, 2 mici costă 16 lei, cârnații locali, virșli, costă 20 de lei, berea între 8 și 16 lei, iar băuturile răcoritoare între 7 și 12 lei.

Tariful de intrare la ștrand include:

  • acces la 5 bazine: un bazin semi-olimpic cu apă încălzită, un bazin de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj, 2 bazine cu apă termală Vața Băi și un bazin cu apă sărată;
  • acces la următoarele facilități: saună uscată, biliard, ping-pong, teren de volei, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, bar&grill, sală de mese cu aer condiționat, șezlong, umbrelă, vestiar” arată organizatorii”, spun cei de la Complex.

Totul despre stațiunea preferată a regilor

Vața de Jos este atestată sub denumirea de Wattya în anul 1439 într-un act al regelui Albert, care a oferit ținutul despotului sârb Gheorghe Brancovici pentru sprijinul acordat în luptele cu turcii. Majoritatea regilor veneau în această stațiune pentru apele termale. Regele Carol al II-lea călătorea venea des aici pentru a se trata cu apa de la Vața.

În această stațiune se află ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice și termale (35-38,5°), potrivit statiunibalneare.com.