Evenimentul Zilei > Actualitate > Staţia de metrou VALEA IALOMIŢEI este gata în PROPORŢIE de 99%. Şefii METROREX anunţă de când vom circula în DRUMUL TABEREI
Staţia de metrou VALEA IALOMIŢEI este gata în PROPORŢIE de 99%. Şefii METROREX anunţă de când vom circula în DRUMUL TABEREI

Staţia de metrou VALEA IALOMIŢEI este gata în PROPORŢIE de 99%. Şefii METROREX anunţă de când vom circula în DRUMUL TABEREI

Proaspăt numit în funcţia de director general interimar al Metrorex, Marin Aldea a făcut o vizită pe şantierul din Drumul Taberei. Vizată a fost viitoarea staţie de pe M5 - Valea Ialomiţei.

Metroul din Dumul Taberei prinde contur. Chiar dacă s-a înaintat mai greu din cauza lipsei banilor, lucrările la noua magistrală M5 au avansat enorm. Reprezentanţii Metrorex îi asigură pe bucureşteni că vor putea circula cu metroul prin Drumul Taberei începând cu prima jumătate a lunii martie.

“Staţia Valea Ialomiţei este gata în proporţie de 99%, la nivel de structură. Staţiile puţin mai întârziate sunt Râul Doamnei şi Parc Drumul Taberei, unde au fost diverse probleme. La Valea Ialomiţei şi la Romancierilor s-au început lucrările de finisaje", a declarat Constantin Mustățea, şeful Serviciului de Urmărire Lucrări la Metrorex.

Lucrările la primul tronson de pe Magistrala M 5 Râul Doamnei – Eroilor 2 vor fi gata până la finalul anului 2016, după care vor demara testele tehnologice, care durează aproximativ trei luni. Abia apoi vor fi puse în circulaţie trenurile cu călători, a anunţat miercuri Metrorex.

Primul tronson de metrou al Magistralei 5, care va fi pus în funcţiune cu călători în martie 2017, va avea 10 staţii şi un depou, o lungime de 6,871 km cale de rulare dublă.

Foto: Răzvan Vălcăneanţu