Statele Unite, tărâm al fraudelor

Statele Unite, tărâm al fraudelor

Un avocat din New York a recunoscut că a obţinut în mod fraudulos suma de 700 de milioane de dolari în perioada 2004 şi 2008, când şi-a însuşit ilegal bani din fondurile clienţilor firmei sale de avocatură şi a vândut certificate bancare false.

Această fraudă de proporţii se adaugă seriei de afaceri ilegale cu sume imense, instrumentate peste Ocean în ultima perioadă. Marc Dreier (58 de ani) va fi judecat în luna iulie. Potrivit CNN, el riscă o pedeapsă de până la 145 de ani de închisoare. Printre capetele de acuzare se numără cele de fals în acte şi spălare de bani.

Victimele lui Dreier au fost păgubite cu o sumă totală de 400 de milioane de dolari. Prin investiţiile sale ulterioare, avocatul şi-a mărit profitul ilegal la 700 de milioane.

El este fondatorul unei firme de avocatură cu sute de avocaţi, Dreier LLP, cu sedii în mari oraşe americane, printre care Los Angeles şi New York.

Normă: măcar o fraudă imensă în fiecare lună

Schema lui Madoff În luna ianuarie, s-a descoperit că marile instituţii financiare ale lumii se lăsaseră înşelate de o "schemă piramidală" propusă de investitorul american Bernard Madoff. El şi-a însuşit în mod fraudulos o sumă record de 50 de miliarde de dolari. După arestare, şi-a recunoscut vina şi riscă 150 de ani de închisoare. „Afacerea Madoff“, pierderi uriaşe pentru băncile europene

Banii pentru reconstrucţia Irakului, dispăruţi

În februarie, cotidianul britanic The Independent publica o serie de articole în care era prezentată o fraudă la nivel înalt, a cărei pagubă ar putea atinge chiar suma de 50 de miliarde de dolari.

Vinovaţi erau socotiţi antreprenorii care s-au angajat să refacă statul afectat de război. Complicii acestora erau câţiva conducători ai instituţiilor americane care se ocupau cu alocarea fondurilor.

Fraudă din spatele reconstrucţiei Irakului

Afacere asemănătoare cu cea a lui Dreier

Tot în februarie, omul de afaceri Robert Allen Stanford era acuzat de orchestrarea unui program fraudulos de investiţii, în valoare de opt miliarde de dolari. Stanford a falsificat valoare profitului fondului său şi a atras investitori, cărora le-a vândut certificate bancare fără acoperire. O altă fraudă financiară de proporţii iese la lumină Arta de a face bani ilegal

Proprietarul unei celebre galerii de artă din cartierul newyorkez Manhattan a fost găsit vinovat pentru înşelarea investitorilor şi proprietarilor de obiecte de artă cu circa 88 de milioane de dolari.

Pe numele lui Lawrence Salander au fost formulate 100 de capete de acuzare. Frauda unui Madoff al artei

Un român, printre cei mai căutaţi infractori din Chicago

În luna aprilie, românul Lucian Nanau era inclus pe lista celor mai căutaţi infractori din Chicago. El era acuzat de o fraudă de 5 milioane de dolari, realizată prin licitaţii frauduloase pe internet.

Un român, pe lista neagră din Chicago

Ne puteți urmări și pe Google News