27 martie

 

Statele își întăresc structurile de forță. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 27 martie s-au născut: Romulus, Wilhelm Conrad Röngen, Sir Henry Royce, Gloria Swanson, Michael York, Quentin Tarantino, Pauley Perrette, Nathan Fillon, Ecaterina Nazare.

 

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Matrona din Tesalonic, Proorocul Anania, Filet, Lidia și fii lor. Nimic în ”Kalendar”.

 

O să fiu scurt, am probleme tehnice, trebuie să le rezolv singur.

 

Parlamentul german, care încă se adună în ședințe comune, în pofida pandemiei de coronavirus, a dezbătut pentru prima dată posibilele modificări ale legii rețelelor sociale – NetzDG prin care se amendează discursul de ură.

 

Guvernul Merkel lucrează la două legi care vor înăspri și mai mult reglementările, considerate printre cele mai aspre din lume. Primul proiect de lege intenționează să oblige societățile  care gestionează rețelele sociale să semnaleze forțelor de ordine, într-o manieră proactivă conținuturile cu potențial criminal postate pe platformele lor.

 

Toate partidele, cu excepția Alternativei Extremei Drepte pentru Germania, au fost de acord  că legea NetzDG trebuie înăsprită.

Totuși, liberal-democrații din opoziție se declară sceptici și cer ca semnalarea conținuturilor ilegale către autorități să se facă de bunăvoie, potrivit deputatului Konstantin Kuhle. La rândul său, deputatul Tankred Schipanski, expert în politici digitale al blocului conservator al lui Merkel, a semnalat faptul că partidul său este dispus să discute detaliile într-o manieră critică, fiind vorba despre aspectele legate de dezvăluirea proprietății intelectuale  către forțele de ordine.

Parlamentarii au votat implicarea comisiei pentru afaceri interne din Bundestag în analizarea diferendelor. Aceasta a fost preferată comisiei juridice pentru supervizarea procedurii legislative. Se așteaptă a primă formă a legii NetzDG înainte de vacanța de vară.

 

Radiodifuzorul public danez , Danmarks Radio – DR, și-a schimbat structura compartimentului digital în ideea de a convinge 8 danezi din 10 să urmărească programele online.

 

Ținta este pentru anul 2023, dar reorganizarea începută urmărește structurarea pe patru departamente: Online și TV, copii, tineri, dezvoltare, Radio și editură și achiziții.

Departamentul digital, va fi complet separat, deoarece trecerea la digital pentru radio și Tv modifică inclusiv partea editorială. Responsabilitatea pentru produsele ce sunt urcate pe platformele digitale va aparține DR Technology, cu contribuția departamentului de producție Media.

 

Schimbările în organizare vor face ca un număr de angajați să se deplaseze între departamente pentru a lucra pentru toate programele. Ceea ce este interesant este că reorganizarea se face și cu sprijinul Politiets Efterretningstjeneste (PET), serviciul secret, securitatea daneză.

 

Cam puțin înainte de Crăciunul trecut am primit informația de la un fin de la Langley, de fapt o glumă că să fac bine să mă întorc în Virginia, pentru că în Europa o să urmeze un mare deranj, primăvara europeană. Vedem cum gestionează statele problema unei posibile ridicări a popoarelor care nu mai pot suporta nedreptatea și exploatarea. Își întăresc structurile de forță, coercitive. Evreii, ca întotdeauna, sunt fruntea. Ei, cu pretextul pandemiei, au pus Shin Beth, securitatea internă să spioneze pe toată lumea din Israel, dar și Mossad își face treaba mai mult și mai bine. Macron zâmbește diabolic, i-a terminat pe ”vestele galbene” etc etc.

 

La noi, capra sare masa, iada sare casa. După ce prin grija decidenților țara a fost științific și planificat infectată cu virusul chinezesc, prin permiterea a zeci de mii, poate sute de mii de purtători de virusuri să intre nestânjeniți în țară, acum se iau măsurile naziste necesare. Ordonanțele militare, rușinea rușinii, din ultimele zile, amintesc, prin discriminarea de vârstă, de cele din anul 1941 prin care se limitau drepturile și deplasarea evreilor. Și acolo se spunea că ”este în interesul nostru”!!!

 

O informație, prin care se afirmă că serviciile secrete românești s-au implicat în obținerea unor teste dubioase din Coreea m-a facut să spun Bingo! De ce testele acestea sunt dubioase? Pentru că dau un rezultat pozitiv la persoane care nu au niciun simptom, nimic, sunt sănătoase. Peste jumatate din analize.

 

După cum îmi spunea un ofițer superior, fiecare folosește prilejul pandemiei în scopul urmărit, de grup, sau personal. Cinic și macabru, ce vreți, teoria conspirației, continua și spunea că în România o sa fie câteva sute de morți, poate o mie. Și din rândul structurilor de forța, Securitatea, Poliția, Jandarmeria, Armata. Vor fi făcuți eroi, cei trimiși la abator, fără echipamente moderne de protecție și protocoale de desinfecție. Apoi, pandemia se va diminua de la sine. Prilej pentru nazistul de la Cotroceni să-i decoreze și să-i felicite pe toți satrapii, pentru ”succesurile” lor, cam de Ziua Eroilor. Și să mărească enorm soldele, salariile structurilor de forță, să stabilească alte avantaje ale celor care trebuie să strângă de gât poporul. Prostimea o să tacă din gură, terorizată de cei care ar fi trebuit să-i apere și de intoxicația presei anarhiste și aservită. Și apoi, măsura pare justificată. Bun, sunt de părere că salariile structurilor de forță trebuie mărite, dar nu așa. Nimic nou, dacă puneți alături imaginea lui Ceaușescu cu cea a lui Johannis, citind ordonanțele de instituire a starii excepționale, observați o singură diferență. Al doilea steag nu mai este cel roșu al partidului ci cel albastru al UE. Da, situația este albastră…

Și eu mă limiteză să vă amintesc, doar, că întotdeauna există speranță, doar mâine este, în definitiv, o altă zi! Dacă o mai fi…

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE