Startup-ul antreprenorului român Octavian Pătrașcu, CAPEX.com, listat la bursa din Germania intr-o tranzactie de 250 mil USD

Startup-ul antreprenorului român Octavian Pătrașcu, CAPEX.com, listat la bursa din Germania intr-o tranzactie de 250 mil USD

Antreprenorul român Octavian Pătrașcu a obinut aprobarile necesare de a lista CAPEX.com la bursa din Frankfurt prin fuziunea cu NAGA Group AG (XETRA: N4G, ISIN: DE000A161NR7), companie care este prezenta pe Xetra. Această fuziune strategică marchează un moment important pentru ambele companii și creează un grup evaluat la 250 milioane USD.

Tranzacția permite acționarilor CAPEX.com să devină acționari majoritari ai NAGA Group AG

Tranzacția, structurată ca un schimb de acțiuni între cele doua grupuri, permite acționarilor CAPEX.com să devină acționari majoritari ai NAGA Group AG, cu o participație de aproape 75%. Holdingul care acum deține ambele branduri va continua să fie tranzacționat la Bursa din Frankfurt.

Printre acționarii NAGA se regăsesc nume celebre, cunoscute la nivel mondial, precum FOSUN Group sau Apeiron, fondul deținut de Christian Angermeyer care a investit prin Elevat3 în parteneriat cu Founders Fund deținut de Peter Thiel.

Noul grup va fi alcătuit din 24 de companii la nivel global, cuprinzând șapte licențe financiare proprii și peste 600 de angajați , cu operațiuni extinse în Europa, MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord) LATAM (America Latina) .Pe măsură ce grupul își consolidează operațiunile sub brand-ul NAGA, se preconizează o creștere accelerată în anii următori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu un cadru organizațional solid și o infrastructură tehnologică robustă, entitatea nou formată vizează o expansiune substanțială. Până în 2025, grupul preconizează venituri care să depășească 100 milioane EUR anual, cu un EBITDA de peste 20 milioane EUR. Aceste ambiții sunt susținute de o bază de utilizatori în continuă creștere, cu peste 1,5 milioane de utilizatori înregistrați si o creștere anuală de peste 350.000 de noi utilizatori, si un volum de tranzacții de peste 300 miliarde EUR în fiecare an. În primele 6 luni ale 2024, grupul combinat a generat venituri de peste 31,5 milioane euro, cu un EBITDA de 2.5 milioane euro.

Fuziunea marchează o nouă etapă în creșterea CAPEX.com și NAGA.com

Condus de Octavian Pătrașcu, CEO și acționar principal in noul grup, compania se concentrează pe furnizarea de soluții financiare de ultimă generație. Unul dintre obiectivele strategice principale este promovarea Naga „SuperApp” , o aplicație all-in-one care permite utilizatorilor să tranzacționeze, să investească și să gestioneze simplu si rapid tranzacțiile financiare zilnice. Astfel, NAGA dorește să îmbunătățească experiența clienților și să le ofere o abordare integrată a finanțelor personale.

Platforma NAGA este deja accesibilă clienților din România în limba engleză, iar din luna Octombrie, NAGA va lansa oficial versiunea în limba română, oferind astfel un acces mai facil și adaptat investitorilor locali, conținut și produse personalizate pentru piața românească.

Fuziunea marchează o nouă etapă în creșterea CAPEX.com și NAGA.com. Pe măsură ce brandurile își combină forțele, el vor putea redefini industria tehnologiei financiare și oferi o valoare de neegalat bazei lor globale de clienți.

Despre NAGA

NAGA este o companie FinTech germană de top, care oferă un SuperApp ce integrează într-o singură platformă tranzacționarea socială, investițiile în acțiuni, criptomonede și neobanking-ul, beneficiind de tehnologie avansată dezvoltată intern. Operând în peste 100 de țări și având 9 birouri locale, NAGA oferă o gamă diversificată de servicii financiare clasice, dar și pentru criptomonede. Platforma oferă si un card fizic VISA care permite conversia automată din crypto în fiat, precum și funcții de cashback, feed-uri sociale dinamice și funcții avansate de copy-trading, permițând utilizatorilor să replice automat strategiile traderilor de succes. Proiectată pentru o comunitate globală, NAGA furnizează un ecosistem financiar inclusiv și eficient pentru investiții, tranzacționare si gestionarea finanțelor personale.

Revista presei